El Govern prestarà el servei de DNI mòbil a partir de la setmana vinent als ciutadans dels municipis de l’interior de la província de Castelló

comarquesnord.cat . Vinaròs . dimarts, 2 de maig de 2017 . 1 comentari
Etiquetes: , ,

El subdelegat del Govern de Castelló, David Barelles, ha destacat que, “a partir de la setmana vinent, es prestarà el servei de DNI mòbil per atendre als ciutadans de l’interior der la província de Castelló”. La resolució es produeix després d’una reunió mantinguda avui mateix amb el comissari principal de la Comissaria Provincial del Cos Nacional de Policia, Jorge Marti, en la Subdelegació del Govern, en la qual també ha assistit el comissari cap provincial d’Operacions del CNP de Castelló, Emilio Romero.

“Aquest Govern té un compromís amb els ciutadans de tota la província, visquin on visquin, per la qual cosa anem a acostar el servei als pobles de l’interior, amb la finalitat de facilitar el compliment d’una obligació ciutadana com és la renovació del document nacional d’identitat”, ha declarat el subdelegat del Govern de Castelló, David Barelles.

En aquest sentit, el comissari principal de la Comissaria Provincial del Cos Nacional de Policia, Jorge Marti, ha informat al subdelegat que “ja ha començat la formació d’equips nous per a la prestació d’aquest servei, al mateix temps que es distribuiran les funcions del personal de la pròpia comissaria per atendre la nova comesa, un esforç que és extraordinari, però que redundarà en els ciutadans de Castelló”.

.L’oficina de Vinaròs, en marxa cinc dies
El subdelegat del Govern de Castelló, David Barelles, subratlla que la prestació del servei de DNI mòbil als pobles de l’interior no és una qüestió aleatòria: “Ja vaig anunciar en el seu moment que l’objectiu prioritari era consolidar i engegar l’oficina de Documentació i Estrangeria de Vinaròs, i solament a partir de llavors, es valoraria la possibilitat de mobilitzar recursos per al DNI mòbil. Doncs bé, des d’avui, 2 de maig, l’oficina de Vinaròs prestarà servei als ciutadans els cinc dies de la setmana. Per aquest motiu puguem donar ja el següent pas, com és traslladar l’expedició de renovació de documents nacionals d’identitat als usuaris de l’interior”.

La nova oficina de Vinaròs està atesa per dos agents del Cos Nacional de Policia, i un auxiliar administratiu, “mentre es treballa a emplenar tots els tràmits burocràtics per ampliar el cos de funcionaris auxiliars als quatre anunciats, ara mateix en procés de selecció”. L’oficina dóna cobertura a un àrea de població de 100.000 persones, ja que no solament atendrà als castellonencs que resideixen a Vinaròs, sinó també a tota la comarca del Baix Maestrat i la seva àrea d’influència, a les comarques de l’interior de Castelló, cas dels Ports.

“Aquest Govern compleix amb Castelló i els seus ciutadans. Ho anunciem en el seu moment i avui, tan aviat s’ha materialitzat, ja s’ha engegat un dispositiu especial per atendre totes les demandes dels castellonencs. Ara, demanem als alcaldes de l’oposició menys política i més col·laboració institucional, que és el que necessiten els ciutadans”, ha subratllat David Barelles. En aquest sentit, també destaca que s’han engegat diversos plans de xoc per reduir la llista d’espera en l’expedició de DNI i passaports a Castelló i Vila-real, als quals ara se sumarà Vinaròs, la qual cosa llança una capacitat d’atenció i expedició de documents molt per sobre de la població de la província.

Finalment, el subdelegat del Govern ha agraït públicament “l’esforç que realitza el comissari principal, Jorge Marti, i tot el personal del CNP de Castelló, per sumar una nova tasca al seu expedient de funcions, amb la finalitat de satisfer les peticions dels castellonencs”, i recorda que “gràcies al seu treball, la delinqüència ha caigut a Castelló set punts en l’últim any, estant per sota de la mitjana espanyola en l’índex d’infraccions penals”.

Més informació: | |

1 comentari

  1. Molt curiós. Fa uns dies el senador Navarrete denunciava açò http://senat.compromis.net/2017/04/30/jordi-navarrete-reclama-ara-dades-sobre-les-unitats-de-dni-rural-i-exigeix-%E2%80%8B%E2%80%8Bmes-mitjans-i-serveis-per-a-linterior/

    nota de la qual no us en feu ressó. Salut!