Combatre l’envelliment poblacional per contrarestar la despoblació

comarquesnord.cat . Castelló . divendres, 12 de maig de 2017 .
Etiquetes: , ,

Els representants públics coincideixen en la segona taula del Fòrum en la necessitat de treballar units contra la despoblació. Combatre l’envelliment poblacional de les zones rural és el principal objectiu per a “protegir i consolidar els nostres pobles”, concloïen els representants de totes les administracions que van participar en aquesta taula de debat organitzada per la Diputació de Castelló.

Les polítiques per a afavorir la repoblació han de passar per atendre les necessitats i crear incentius perquè no resulte més car viure a l’interior. La despoblació no és el gran problema, el problema és l’envelliment que està acabant amb els nostres pobles, s’afirmà des de la Diputació de Terol. Per a afavorir la recuperació de població en les zones rurals és vital que “millorem les connexions, que entenguem que la preocupació mediambiental és una solució i que prioritzem els projectes emprenedors perquè quan aparega una idea en un poble de l’interior la recolzem i aquesta atraga gent i genere llocs de treball”

Des de la Federació per al Desenvolupament Territorial de la Província de Castelló s’aposta per incentivar des de tots els fronts possibles les ganes d’escometre negocis. La col·laboració institucional per afrontar la problemàtica és imprescindible, com destacava l’alcalde de Vilafranca, Òscar Tena, qui també insistia en el fet que no quede massa temps per revertir la situació.
La Generalitat Valenciana, creu que cal actuar de forma transversal, i de moment ha aprovat incentius fiscals per a les persones i empreses que ajuden a mantenir l’interior.

Totes les institucions s’han unit en aquest fòrum per encara de forma conjunta aquest greu problema. Unió públic-privada, avantatges fiscals, diversificació de l’economia, garantir serveis, i discriminació positiva, són les qüestions que es barallen per engegar un projecte global contra el despoblament.

Més informació: | |