Èxit al segon Congrés Educa Acció a Vilafranca

comarquesnord.cat . Morella . 20 de maig de 2017 .
Etiquetes:

Després de l’èxit de l’any passat Vilafranca ha agafat forces i ha tornat a organitzar el congrés Educa Acció. I, com no podia ser d’altra manera, novament èxit i molta participació. Així mateix ho afirmen des de l’organització. El format ha estat similar al de l’any passat amb tres ponències d’experts i professionals del món de l’ensenyament i un tancament amb les comunicacions simultànies entre els professors de la zona.

Una de les novetats d’enguany ha estat el fet d’obrir el congrés als pares, ja que efectivament, formen part també de l’educació dels més menuts. Una iniciativa que ha tingut molt d’èxit i que s’ha dut a terme amb la ponència del neuropisicoleg Álvaro Bilbao. Amb tot els organitzadors han afirmat que pensen mantenir aquesta jornada i trobada educativa per molts anys més. «Estem molt contents, tant pels resultats d’enguany com pels que ja vam obtindre l’any passat i tenim forces i ganes de fer noves edicions en altres anys», comenta Alfonso Roig, director IES Vilafranca i organitzador del congrés Educ Acció.

L’alcalde de la localitat, Òscar Tena ha valorat molt positivament el fet de realitzar aquest tiups d’activitats a Vilafranca tenint en compte que l’educació és un dret fonamental per a tothom. Vilafranca ha acollit per segon any consecutiu el Congrés Educa Acció, una jornada destinada a professors per tal que intercanvien experiències i coneguen nous formats educatius. Robert Roig el director territorial d’educació a Castelló ha afegit que a més, aquest congrés és un favor a la Conselleria. A més també ha destacat que un Congrés com el d’Educ Acció serveix per apropar noves tècniques educatives i veure com aplicar-les i adaptar-les a les circumstàncies de l’interior.

«Trobades com aquestes són molt importants per a que els professors es puguen intercanviar experiències i novetats en l’àmbit de l’educació i sobretot ho puguen aplicar a la zona on treballen segons les seues necessitats», explica Robert Roig, director territorial d’Educació de Castelló.
En referència al cas de Sorita, en que recentment hem conegut la notícia que per a l’any que ve s’elimina l’escola Robert Roig ha volgut puntualitzar que esperen que puga ser temporal i però que per l’arranjament escolar han hagut de planificar-ho així per al proper curs.

Un punt a destacar de la jornada ha estat l’aparició i actuació dels membres del grup d’animació la Xalera de Vilafranca que han donat un toc d’humor més al Congrés que ha captivat els participants. Un congrés al que han participat professors, pares i també inspectors i, que ha estat possible gràcies als esforços de l’Ajuntament de Vilafranca, l’Escola CEIP Blasc d’Alagó, l’IES Vulafranca, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport (CEFIRE), la Diputació de Castelló i l’Associació Lluís Miralles del Carro.

Més informació: