Els municipis de menys de 1.000 habitants debaten al voltant de la despoblació

comarquesnord.cat . Castelló . dilluns, 5 de maig de 2017 .
Etiquetes:

La Generalitat Valenciana, mitjançant l’àrea d’Administració Local convocava recentment una reunió a la localitat de Tales, a la comarca de la Plana Baixa, per parlar al voltant del despoblament a les zones interiors. A la mateixa estaven convocats els municipis menors de 1.000 habitants de la província de Castelló i es parlava al voltant d’un nou avantprojecte de llei que permetrà donar més facilitats fiscals als pobles menuts.

A més, a la reunió de Tales es va abordar l’opció de que la redacció de futures llei tinguen en compte les característiques dels pobles menuts i que els seus habitants puguen realitzar diferents activitats amb menys càrregues fiscals.

Es considera un pas important el que s’està donant endavant, ja que durant molt de temps no s’han considerat les opcions i possibilitats per als pobles menors de 1.000 habitants, com s’estan plantejant actualment.

Durant la reunió es va explicar a més de 60 alcaldes i representants de municipis de la província de Castelló, l’Agenda Valenciana Antidespoblament posada en marxa per la Generalitat Valenciana. L’acusat descens demogràfic que s’està produint a molts municipis de Castelló i la resta de la Comunitat preocupa i s’estan donant els primers passos per intentar trobar solucions al respecte.

Més informació: