La Diputació consolida el major anell de seguretat sanitària de la província amb la construcció de 15 noves helisuperfícies

comarquesnord.cat . Castelló . dilluns, 5 de juny de 2017 .
Etiquetes: , ,

La Diputació de Castelló destinarà aquest any un total de 450.000 euros per consolidar el major anell de seguretat sanitària de la província mitjançant la construcció de 15 noves helisuperfícies que se sumaran a les 10 ja operatives.

El president del Govern Provincial, Javier Moliner, ha estat l’encarregat de presentar “un ambiciós pla d’actuació en matèria de seguretat” que estendrà a totes les comarques castellonenques, amb especial atenció a l’interior de la província, la xarxa de plataformes per a helicòpters medicalitzats “per connectar cada racó de Castelló amb els hospitals i oferir d’aquesta manera la resposta sanitària més eficient”.

Moliner, que ha estat acompanyat durant la presentació pel diputat responsable del Consorci Provincial de Bombers, Luis Rubio, així com per Fernando Kindelan, cap de la Secció Forestal del Consorci de Bombers i el tècnic Raúl Gil, ha incidit en la rellevància d’una inversió que “facilitarà l’operativitat dels cossos i forces de seguretat en cas d’emergència permetent que l’helicòpter medicalitzat vaig arribar amb la major premura possible allà on ocorrin les emergències”.

Perquè, tal com ha subratllat el president provincial, “mereix el mateix servei un veí de la Tinença de Benifassà que un de Castelló” i per això, el Govern Provincial construirà al llarg de 2017 helisuperfícies en els següents municipis: Alcalá de Xivert, Altura, Artana, Ares del Maestrat, Barraques, Catí, Coves de Vinromà, Culla, La Salzadella, Sant Joan de Moró, Sant Rafel del Riu, Sant Vicent de Piedrahíta, Torre-xiva, Viver i Zorita.

El president provincial ha explicat que aquestes plataformes “començaran a construir-se a partir d’aquest moment, estaran operatives en un any” i se sumen a les 10 ja existents des de 2011 per “poder estar preparats davant qualsevol possible catàstrofe, accident o incidència i oferir la millor resposta sanitària possible”. És el cas d’Albocàsser, Atzeneta, Ballestar, Cortes d’Arenós, Montanejos, Morella, la Todolella, la Vall d’Alba, Vilafranca i Vilafermosa.

cal destacar que per a la distribució d’aquesta xarxa, que contempla un total de 25 helisuperfícies, s’han valorat factors com les vies de comunicació existents, la distància als hospitals, l’aïllament geogràfic, l’orografia del terreny o la densitat de la població.

Referent a això, Gil ha explicat que les helisuperficies ocuparan parcel·les de 30×30 metres quadrats i “s’ha treballat per trobar el millor emplaçament que garantís l’operacions dels helicòpters i la seva important labor en matèria de suport i assistència tècnica”.

. Suport Repoblem
Amb tot, Moliner ha posat en valor que aquesta iniciativa “se sustenta en l’obstinació política d’aquest Govern Provincial per actuar davant el problema de la despoblació, treballant per garantir que tots els castellonencs se sentin assegurances independentment del lloc on escullin viure”.

“Vivim en una terra amb una orografia única, la qual cosa ens sumeixi atractiu però també dificulta les labors dels nostres professionals a l’hora d’actuar davant emergències”, ha destacat Moliner al mateix temps que ha argumentat que aquesta xarxa de helisuperfícies “s’engloba dins d’un pla d’actuació 360 graus perquè qui triï viure al poble disposi de les mateixes oportunitats i serveis que els altres”.

“Quan entrem a gestionar aquest Govern ens marquem l’objectiu de consolidar el major anell de seguretat per a aquesta terra. Avui donem un gran pas per la nostra terra, pels nostres pobles i per la nostra gent”, ha conclòs el president de la institució provincial.

Més informació: | |