LA FALSA: “Congrés socialista”

Joan Carles Marcobal . 25 de juny de 2017 .
Etiquetes: , , ,

El passat cap de setmana es celebrava a Madrid el Congrés del PSOE en el que, entre altres aspectes tractats referents al futur del partit, se va proclamar Pedro Sánchez com a nou secretari general i es va aprovar, amb només el 70% dels vots dels delegats (curt bagatge), la seua nova executiva.

La proclamació de Sánchez no s’havia de votar perquè havia ja estat triat recentment en unes primàries per la militància socialista amb el 50% dels vots emesos, és a dir… la meitat. Mig partit a favor i altre mig si no en contra sí al menys amb dubtes. No estaria de més que tinguera una miqueta de cura a l’actuar perquè de les dades es desprèn que la meitat de la militància no el volia com a màxim responsable socialista.

I compte! perquè l’enemic el pot tindre a casa: el seu número 2 com a secretari d’organització, José Luis Ábalos, ja va dir que Ximo Puig i Lambán, que governen al País Valencià i a Aragó respectivament, amb coalició amb altres formacions, no haurien d’ostentar la secretaria general a eixes comunitats i dedicar-se només a governar. Hem de concloure d’això que el senyor Ábalos no recolzarà la candidatura de Pedro Sánchez a ser president del govern en les properes eleccions generals per ser ja secretari general del partit?

Se pot teoritzar sobre el sexe dels àngels a un congrés però no s’hauria de posar pals a les rodes d’un govern que aplica polítiques socials i que intenta treballar per la societat, amb les precàries circumstàncies conegudes per tots. Correm el perill de perdre en dos anys allò que n’ha costat 20 de guanyar.

Més informació: | | |