LA FALSA: “Olor a confeti”

Joan Carles Marcobal . 16 de juliol de 2017 .
Etiquetes: , ,

Per allà on vaigues, per qualsevol racó de Morella que passes, la olor general regnant ja és la d’Anunci. Fins i tot quan veus els carrers relativament vuits per la vesprada o t’interesses per algú la resposta sempre és: ‘està a la carrossa!’. Això vol dir que s’estan ultimant detalls dels monuments anunciadors del Sexenni, cada colla, cada grup de pares estan dedicats a enfilar la recta final del treball que els ha ocupat els darrers mesos, quasi bé un any.

Les màquines de tallar paper corren més que mai, plegar, arrissar, tapissar a tota pressa…. i si es veu que la cosa va justa tirar mà de pintura i brotxa. Qualsevol recurs val a darrera hora per tal de que el dia 27 d’agost cap carrossa es quede sense eixir al carrer, sense donar la volta triomfal que permeta el seu lluïment davant de morellans i visitants.

Enguany és un agost especial per al poble morellà i per això molta de la seua gent ha aprofitat estos dies de juliol per reposar forces, carregar piles i també treballar per afrontar eixe mes de l’Anunci que ja se’ns arrima inexorablement.

Però eixe esclat de color que sempre és l’Anunci no se limita a ser una expressió de festa morellana, és per damunt de tot la reafirmació com a poble que corrobora el seu compromís amb la seua cultura i tradició encetada pels seus avantpassats, es una confirmació de la germanor i unió entre la gent de tot un poble, morellans i morellanes que viuen en qualsevol racó del món i que volen unir-se per honorar la seua patrona, la Mare de Déu de Vallivana. Cap més alta satisfacció?

Més informació: | |