LA FALSA: “Pacte d’estat”

Joan Carles Marcobal . 30 de juliol de 2017 .
Etiquetes: ,

Després de tardar massa, aquesta setmana els partits polítics amb representació al Congrés de Diputats s’han posat d’acord per crear un pacte d’estat contra la violència de gènere. Aquest pacte tot i no ser la panacea sí que pot ser un revulsiu important en la lluita contra el maltractament masclista i suposa la destinació de mil milions d’euros en els pròxims anys i un pla de 200 mesures per acabar amb la lacra que ja s’ha endut enguany la vida de 32 dones.

No cal ni dir que en el moment de signar l’acord per superar aquesta assignatura pendent de la democràcia, moltes van ser les veus que es van alçar reivindicant la importància del fet. Sense anar més lluny, es va qualificar com un ‘fet històric i sense precedents’ la qual cosa és com reconèixer que mai anteriorment s’havia fet quasi bé res per resoldre el greu problema de la violència masclista. No és mai tard si la benaurança arriba però s’ha d’acceptar que hem estat massa temps en el que legisladors i executors de la justícia han estat mirant a un altre costat sense adonar-se’n de la gravetat d’un problema al que mai no se li ha donat la importància que tenia.

Cal dir que justament aquest dimecres, dos dies després del fet històric, Juana, una mare granadina, havia d’accedir per ordre judicial a que l’exmarit s’endugués els dos fills de la parella d’11 i 3 anys a Itàlia, on el pare ja ha estat condemnat per violència de gènere. Llàstima que en moltes ocasions els fets històrics arriben massa tard a la seua cita amb la història.

Més informació: |