“Sex-Bou” organitza un nou campionat de “Tatxa”

comarquesnord.cat . Vilafranca . 18 d'agost de 2017 .
Etiquetes: ,

Un any més s’ha disputat a les Festes de Vilafranca una nova edició del Campionat Mundial de ‘Tatxa’, organitzat per la Penya ‘Sex-Bou’ i amb la col·laboració de la Comissió de Festes. De fet, enguany el campionat s’ha dut a terme a la mateixa Tasca de la Comissió. Els membres de la penya s’encarregaven de preparar els pilons, tatxes, botelles d’anís i de les inscripcions per tal de participar al campionat. Des de l’organització s’explicava amb tots els detalls com funciona aquesta peculiar competició, en la que a més d’enclavar les tatxes al piló de fusta existeixen altres factors que et poden classificar o eliminar per a la següent ronda.

La competició de ‘Tatxa’ ja porta molts anys celebrant-se i la idea de posar-la en comú i dins de la programació de festes es va produir a l’interessar-se gent d’altres penyes en jugar a la penya ‘Sex Bou’. D’aquesta manera naixia el campionat. «Poc a poc vam anar fent popular el joc i ens agradava més i ens ho passàvem millor i fins ara que participa molta més gent i ja és un dels dies més esperats i divertits de les festes», explica Pau Sancho, penya ‘Sex Bou’ del campionat de Tatxa.

Enguany s’ha decidit canviar la ubicació del campionat de ‘Tatxa’ per diferents motius. El fet de celebrar-lo a la Tasca, ha permès donar-li major visibilitat entre la gent de Vilafranca i sobretot, aconseguir més participants. També els menuts tenien la possibilitat d’intentar clavar alguna tatxa als instants previs a la competició oficial, servint-se també un berenar per a ells.

A la eliminatòria prèvia, es classificaven dos membres de cada piló per a la gran final del Campionat de ‘Tatxa’. Una final amb 8 participants i amb una espaleta com a premi principal, Nacho Cubero, integrant de la Penya Sex Bou es feia amb la victòria.

Més informació: |