La pluja protagonista a les festes de Forcall i Cinctorres

comarquesnord.cat . Cinctorres . 30 d'agost de 2017 .
Etiquetes: , , ,

Cinctorres ha arrencat les seues festes patronals i un dels dies més esperats és el dia dels Quintos. Festa i germanor durant tot el dia és el que es viu a la localitat durant la jornada de dimarts. Samarretes de tots els colors i ben vistoses per a fer-se notar és la indumentària típica del dia. Però a més alguns encara es «disfressen» més com és el cas, enguany de la quinta del 2008, que en motiu dels seus 10 anys de quintos van posar-se les seues millors gales on no podia faltar «la teja i mantilla». Els que també estaven d’aniversari van ser els que complien 5 anys de Quintos, que amb barrets mexicans anaven recaptant diners per a pròximes festes.

Tota la jornada de festa culminava al sopar, que enguany es va realitzar a càrrec del Faixero i amb la col·laboració de la comissió de festes i el lloc va canviar: el sopar es feia al Sant Lluís. La festa s’intensifica en aquest moment i és que es reuneixen taules i taules de quintos, on no hi falta menjar ni tampoc beguda i els tradicionals brindis. En canvi, el que no va patir variacions i ja pareix un acte habitual és l’actuació del Duo Color per amenitzar la nit durant el bou embolat. Mentre uns feien ballaven de valent amb la música del duo que comptava amb gran quantitat d’espectadors, uns altres es preparaven a la plaça del Pou per veure el bou embolat.

Un bou de Don Javier Molina adquirit per la ramaderia Teo Adell de Castellote va ser l’escollit pels Quintos per ser embolat. L’embolada va costar uns minuts més de l’habitual però finalment es l’animal va recórrer la plaça diverses vegades i amb rapidesa, oferint un bon espectacle.

Més informació: | | |