Festa de la Verge del llosar a Vilafranca

comarquesnord.cat . Vilafranca . 8 de setembre de 2017 .
Etiquetes:

Vilafranca celebra com cada 8 de setembre, la festa de la verge del Llosar, patrona del municipi. En aquesta ocasió, la celebració ha arribat en divendres i a les portes d’un cap de setmana ple d’activitats. A les 10 i mitja del matí, eixia la processó des de l’Església de Vilafranca per tal de recórrer els 2 kilòmetres que separen el municipi del Santuari de la Mare de Déu. Les imatges dels patrons de Vilafranca van estar presents com sempre a la processó, Sant Roc i la Verge del Llosar. Les banderes i guions de la Mare de Déu obrien el camí, comptant-se també amb les Regines de les Festes 2017, Mar Zandalinas i Rocío Monfort i les seues respectives Corts d’Honor que participarien posteriorment a l’ofrena floral a la Mare de Déu.

La imatge de la Verge del Llosar és la gran protagonista d’aquesta celebració mariana del 8 de setembre a Vilafranca, dia de la Nativitat de la Mare de Déu. Seguint a la Verge les autoritats eclesiàstiques i les municipals, encapçalades per l’Alcalde Óscar Tena. Com ve se realitzant habitualment als darrers temps, la processó de la Verge del Llosar passava per davant de la Residència de la Gent Gran de Vilafranca, on es feia la benedicció.

La Unió Musical de Vilafranca tancava la processó interpretant les marxes ‘Virgen del Losar’ del mestre Eduardo Vila i ‘Sant Roquet’, obra composada pel director de la banda de Vilafranca, Pau Monfort. L’arribada al Santuari de la Verge del Llosar es realitzava amb el volteig de les tres campanes de l’ermitori. Poc a poc la gent s’aproximava al Llosar i anaven entrant les banderes i guions a l’ermita. Posteriorment ho faria la imatge de la Mare de Déu dels vilafranquins, instants abans de l’inici de la missa. Amb el Santuari de la Verge del Llosar totalment abarrotat es procedia a l’inici de la celebració i l’ofrena de flors a la patrona. Enguany Vilafranca no compta amb Majoralia de la Verge del Llosar i s’encarreguen la Parròquia i l’Ajuntament de la seua organització. Els actes continuen aquest divendres 8 de setembre amb la Novena, el concert de pas-dobles de la Unió Musical de Vilafranca, la tornada de la processó i el Ball-pla a la Plaça d’en Blasc.

Més informació: