La Diputació de Castelló diu ‘no’ al referèndum

comarquesnord.cat . Castelló . dijous, 14 de setembre de 2017 .
Etiquetes: , ,

La Diputació de Castelló ha aprovat en el darrer plenari, donar suport al Govern d’Espanya davant el desafiament sobiranista a Catalunya. L’Ens provincial s’ha posicionat amb claredat en contra del referèndum convocat al marge de les lleis estatals. Ho ha fet aprovant amb els vots del PP, el PSPV i Ciutadans, la moció presentada de manera conjunta per aquestes tres formacions.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha destacat que “és un acord important el que hem pres de suport a l’Estat de Dret, un acord que en aquests moments és important que serveixi per expressar l’opinió majoritària dels castellonencs de suport a la Llei davant el que està ocorrent a Catalunya. Crec que fa falta fer reflexions serenes, i pot ser que no sigui d’aquí a l’un d’octubre el moment de fer-les, però fa falta fer reflexions serenes del posicionament que cadascun dels partits des de l’absoluta llibertat poden prendre. Estem assistint a una espècie de ‘bogeria col·lectiva’ que uneix de la mà a l’esquerra més extrema amb el nacionalisme, dos conceptes que històricament en tota la política que ha viscut l’Europa dels últims segles han estat absolutament contradictoris. I sembla que en aquests moments estiguem assistint a una reescriptura del relat històric”.

Moliner ha convidat al fet que “en el relat quotidià del dia a dia tots adoptem el respecte a la legalitat i a la Llei com una norma comuna. I faig una invitació a aquells que criden país al que la Constitució diu comunitat, que diuen comarques al que la Constitució diu províncies, perquè se sumeixen a un relat que de debò ens ha d’unir encara molt més que davant el desafiament que tenim davant nosaltres ara mateix amb Catalunya. Si tots estem units per la Constitució, si tots tenim la possibilitat de canviar-la, siguem coherents i no sembrem amb aquesta dialèctica un espai que després que alguns aprofitin per trobar un fil de trencament”.

Per la seua banda, els dos diputats de Compromís i el de Castelló en Moviment (la confluència amb Podem a la capital), han votat en contra d’aquesta proposta i han defensat el dret a decidir dels ciutadans. Després d’un intens debat en el qual les postures han estat fermes pel que fa a les dues cares de la moneda, el President de la Diputació, Javier Moliner, ha destacat que ‘es tracta d’un acord important en el suport a l’Estat de Dret’ i ha apel·lat a què ‘calen reflexions serenes sobre el posicionament que cadascun dels partits’.

Més informació: | |