Yucanyolé explica a Morella els projectes solidàries

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 29 de setembre de 2017 .
Etiquetes:

L’ONG Youcanyolé treballa des de fa cinc anys posant camps mèdics a diferents pobles de Kenya, Ghana i Tanzània. Cada any fan dues expedicions a l’any per tal que es els habitants d’allà puguen tenir millor serveis sanitaris. La xerrada oferida a Morella ha servit per explicar com es preparen les expedicions i els resultats dels diferents projectes d’enguany. Destaca dels preparatius, per exemple, la formació dels voluntaris abans de marxar.

Diàriament atenen uns 350 pacients en els diferents pobles que tenen diferents necessitats. Una de les més demanades és les tasques dels dentistes per això enguany amb els diners que ha rebut la ONG dels ajuntaments, ha pogut adquirir nous productes per treballar en l’àmbit bucal. «Gràcies a les donacions de l’Ajuntament de Morella i altres com el de Vilafranca que, també col·laboren amb l’ONG, han pogut comprar un nou aparell per fer empastes i altres treballs a les dents de xiquets i adults», explica Miguel Pelayo Medina, president de Youcanyolé.

Oferir una millor sanitat, ajuntar esforços amb altres ONG’s, donar material sanitari o esportiu per als xiquets són alguns dels objectius de Youcanyolé, però també intenten conscienciar a la gent perquè col·laboren amb els seus projectes i, ho fan mitjançant conferències i xerrades com la que han realitzat a Morella.

Més informació: