Vilafranca reformarà l’estació depuradora amb un nou col·lector que solucione els problemes d’inundacions

comarquesnord.cat . Vilafranca . dilluns, 02 d'octubre de 2017 .

Al ple ordinari del mes d’octubre a Vilafranca, avançat al dia 2 per coincidir amb la festa del 9 d’octubre, l’Ajuntament donava compte en un dels punts de l’ordre del dia del ‘Projecte d’adequació i reforma de l’estació depuradora de Vilafranca’ amb el qual es pretén construir un nou col·lector que solucione definitivament els problemes de inundacions que pateixen algunes zones del poble com a conseqüència de pluges torrencials. «És una obra que té un pressupost de prop d’un milió d’euros, hem aprovat el projecte que ha fet la Diputació i esperem que s’execute dins de l’any que ve. És una manera de tenir l’aigua més controlada que no tapone la depuradora en ocasions de grans plogudes», explica Óscar Tena, alcalde de Vilafranca.

L’expedient de contractació de l’obra ‘Pavimentació del Carrer Miralles del Carro’ també va ser punt de debat al ple. El consistori anunciava que s’intentarà treballar al carrer durant els mesos d’hivern i asfaltar el carrer, probablement a la primavera. «Ara ja poden presentar-se les empresses i en els pròxims mesos començarà la important obra a aquest carrer que té molt trànsit habitualment», comenta Óscar Tena, alcalde de Vilafranca. També tenia lloc la ratificació del decret de l’Alcaldia al voltant d’una beca per a un monitor o monitora que s’encarregarà de desenvolupar activitats educatives de participació i convivència en l’IES Vilafranca.

En aquesta sessió l’Ajuntament de Vilafranca fixava també les dues festes amb caràcter local per l’any 2018. El dilluns 21 de Maig (Pasqua del Llosar) i el dissabte 8 de Setembre (Festa de la Verge) seran els dos festius locals per al proper any.