Nova campanya de donació de sang a Morella

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 3 d'octubre de 2017 .
Etiquetes:

La unitat mòbil de donació de sang ha tornat a Morella. Un procés que els donants habituals coneixen bé el procediment per donar sang. S’ha d’omplir un qüestionari, passar per diferents proves per determinar si el pacient pot fer la donació i, finalment ja es procedeix a l’extracció. Aquests desplaçaments per donar sang compten amb diferents professionals per tal de poder donar un servei adequat a totes aquelles persones que venen a donar sang. «Venimos auxiliares, enfermeros y un celador, a parte del médico y, en este casa como en Morella suelen haber unos 50-60 donantes se juntan unos 3 o 4 enfermeros», explica Beatriz Castellanos, metgessa de l’equip mòbil.

Sempre és important donar sang, però en èpoques estivals i de vacances les donacions solen ser més minoritàries per això la campanya d’octubre pot ser de les més necessàries. Una donació de sang sempre recull persones de gairebé tots els grups sanguinis. Hi ha alguns que són més freqüents i hi ha més donacions, però tots són importants i s’ha de conscienciar a la gent. No hi ha data encara per a la propera campanya de donació de sang, però cada tres mesos un equip mòbil es desplaça fins a Morella, avisant prèviament a donants i a centres sanitaris.

Ara tota aquesta sang que es va extraure ahir a Morella viatjarà fins a València des d’on es farà el repartiment i la distribució de la sang recollida.

Més informació: