Comença la construcció de la Casa de la Música de Cinctorres, que s’espera inaugurar a primavera

comarquesnord.cat . Cinctorres . dimecres, 4 d'octubre de 2017 .
Etiquetes:

Ha començat la construcció de la Casa de la Música de Cinctorres, que s’ubicarà a la carretera de la Iglesuela. Un projecte que el municipi espera amb molta il·lusió, ja que es tracta d’un espai necessari per als músics, que es tenia al pensament des de la formació de la Societat Musical Cinctorrana. Finalment, arriba uns anys després, gràcies a les ajudes del Pla 135 de la Diputació i als fons de compensació eòlics.

«Ara ja fa uns dies que vam començar les obres i així ja la Casa de la Cultura tindrà el seu espai per a començar a utilitzar-lo quan abans millor», explica Toni Ripollés, Alcalde de Cinctorres.

Els músics es troben sovint en problemes d’espai a l’hora d’assajar els concerts i les audicions, ja que el poble no compta amb cap infraestructura d’aquestes dimensions, tret del local de festes, del qual no poden disposar sempre que no necessiten. Un somni que prompte serà una realitat i que s’espera tinga utilitat durant molts anys. Per això des del consistori animen als veïns, no només de Cinctorres sinó de tota la comarca, a sumar-se a la gran família de la banda i l’escola de música. «Ha sigut una demanda de molts anys i que ara pareix ser un somni més prop de ser una realitat» apunta Toni Ripollés, Alcalde de Cinctorres.

Per tal de poder rebre els diners de les subvencions, han de complir-se els terminis marcats, que en aquest cas, suposen tenir acabada l’execució de l’obra per al mes de maig del pròxim 2018. Per tant, s’espera que la inauguració de la Casa de la Música puga ser un dels actes del programa de la celebració del 150 aniversari de la construcció de l’ermita de la patrona. En les darreres jornades s’ha començat a treballar en la primera fase pressupostada en uns 60.000 euros, que es cobrirà amb els diners de la Diputació. I posteriorment, es durà la segona fase que compta amb 165.000 euros dels fons de compensació eòlica.

Més informació: