Forcall tanca el cicle de xerrades sobre l’acolliment familiar

comarquesnord.cat . Forcall . dimarts, 17 d'octubre de 2017 .

Durant els mesos de setembre i octubre la comarca dels Ports ha rebut de la mà de l’AVAF, l’Associació de Voluntaris d’Acolliment Familiar i la Mancomunitat Comarcal Els Ports diverses xerrades sobre el sistema d’acolliment familiar. Des de l’Associació es recorda que hi ha diferents tipus d’acolliment familiar, destacant el de caps de setmana o el de vacances, que existeixen, precisament per poder adaptar-se a les necessitats de la possible família d’acollida. Vilafranca, Morella, Cinctorres i Forcall han estat els pobles on s’han realitzat les trobades, de les quals des de l’AVAF en fan una bona valoració. «Estem contents perquè hem tingut bona rebuda de la gent dels pobles dels Ports i creiem que el missatge i el concepte ha quedat clar entre els que han participat a les xerrades», explica Laura Edo, treballadora social AVAF.

Després d’aquestes jornades el pròxim pas seria fer unes sessions formatives per a les famílies interessades, requisit indispensable per poder convertir-se en família d’acollida. Per aquest motiu, tots aquells que encara vulguen tenir més informació es poden posar en contacte amb l’Associació de Voluntaris d’Acolliment Familiar amb seu a Castelló, València o Alacant. «També poden contactar amb la Mancomunitat Comarcal dels Ports i possiblement hi haja una sessió formativa a la comarca dels Ports si hi ha alguna família interessada, el que facilitaria més als veïns animar-se acollir», apunta Laura Edo, treballadora social AVAF.

Els voluntaris de l’AFAV han remarcat que les vibracions que s’emporten de la comarca dels Ports són bones i que estan contents de la rebuda i l’interès de la gent. Les xerrades acaben a la comarca dels Ports però si hi ha famílies interessades encara poden continuar informant-se sobre el procès de l’acolliment familiar.