El turisme valencià es fa present durant els primers ponts de la tardor

comarquesnord.cat . Matarranya . dilluns, 23 d'octubrede 2017 .
Etiquetes:

Els primers ponts de tardor han arribat carregats de turistes i visitants al Matarranya. El món de la restauració i el turisme s’han mostrat molt contents de com han funcionat els dos últims ponts. El primer, el del 9 d’octubre, Diada del País Valencià, va portar molt de visitant d’esta regió. El segon, el Pont del Pilar, va derivar en molta ocupació procedent de València, Catalunya i Aragó. Pernoctació molt interessant que ha allargat unes setmanes l’estiu, en uns ponts generalment potents per al turisme d’interior. En declaracions a Ràdio Matarranya, el president de l’Associació d’Empresaris, José A. Higueras, va detallar que “han segut uns dies molt potents. Pràcticament han segut 10 dies que no hem parat. Hem tingut molta afluència de viatgers. Pel mig hem tingut un parell de dies per descansar, però a nivell turístic han segut molt potents”. Higueras va remarcar que “estos festius són molt interessants per al turisme. Evidentment, ho són també per als comerços”. Dies en els que encara allargue prou el dia i que enguany han coincidit amb bon temps. “Estem una mica cansats d’estes temperatures tan bones, però ben prompte arribarà el fred i tornarem a enyorar la calor”, va entendre.

En relació al perfil que ha visitat estes últimes setmanes el Matarranya, Higueras va dir que “inevitablement, durant el primer pont vam tindre molt de turista valencià”. Per la seua part, durant els dies del Pilar va ser un visitant molt variat. “El turista aragonès ens visite cada vegada més. Saragossa és un punt que cada vegada ens coneix més. Però sobretot hem tingut molt de turista valencià”. I, com sempre, el turista català, molt fidel al Matarranya, que també fa escapades llargues a la nostra comarca. Molt de visitant i molt repartit per tota la comarca. “A través dels mitjans de comunicació interns que tenim, hem tingut molt de moviment. Inclús conec gent que s’ha quedat sense vindre perquè hem estat molt plens”, va explicar el president dels empresaris. Higueras va dir també que “és molt bon senyal també que el visitant estigue repartit per tot el territori. Al Matarranya tenim un pol d’atracció molt important”, sobretot dominat per Queretes, Beseit, Vall-de-roures, Calaceit i La Freixneda. “Però tenim constància que Pena-roja, Mont-roig o Ràfels tenien ple, o que per a la zona de l’Algars el pont del Pilar ha segut molt bo”.

Una temporada turística que a poc a poc anirà perdent espenta, passant a turisme de cap de setmana. Enguany, sense anar més lluny, no hi ha pont per a la Castanyada, encara que el sector considere que per a desembre hi ha dies molt interessants. Trobaríem, per un costat, el Pont de la Puríssima, que enguany serà de 5 dies, o les festes de Nadal, sobretot la nit de cap d’any. Sobre esta matèria, Higueras va reconéixer que “novembre sol ser un mes complicat, més tranquil. No té res a veure a setembre o octubre”. Encara així, recorde que són mesos “que animen molt a passejar pel bosc, a descobrir el nostre patrimoni o la nostra gastronomia”. Cert és que “canviaran l’hora i farà el dia més curt. Però són mesos on el paisatge està molt guapo i no tenim tanta gent”. I sobre les coses que tenim a millorar, el president dels Empresaris del Matarranya va remarcar que “hi ha un munt de coses i que a poc a poc hem d’anar corregint”. La desestacionalització o la massificació serien algunes coses. Sobre la creació d’una taxa turística a Aragó, una qüestió que des del govern territorial no veuen clara i que esta legislatura no s’aplicarà, Higueras ho va considerar “una estratègia molt interessant”.

Més informació: