Els caçadors reparteixen pinso medicalitzat per a evitar que la sarna de les cabres arribe a la nostra zona

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 7 de novembre de 2017 .
Etiquetes:

La Fàbrica Giner ha acollit una reunió a la qual han participat representants de diferents cotos de caçadors de Castelló juntament amb directius dels clubs de les comarques veïnes al parc natural Tortosa-Beseit. El tema a tractar ha estat la problemàtica de la sarna i la de la superpoblació de cabres a les nostres muntanyes. A la trobada ha assistit també un veterinari oficial del departament autonòmic, el tècnic i el director del parc.

La Federació de Caça de la Comunitat Valenciana ha demanat a la Conselleria d’Agricultura que prenga mesures contra l’avanç de la sarna entre les cabres munteses i que autoritze caçar un major número de peces per tal d’eradicar la superpoblació d’aquesta espècie.

«Al coto de Morella per exemple per cada km² tenim un cens de 12,13 o 14 animals no és un cens elevat», explica Juan Manuel Villuendas, president Societat Caçadors el Maestrazgo.

El protocol no marca encara una data per a concloure aquest tractament, de fet s’espera que es torne a repartir pinso medicalitzat quan passe l’hivern. De moment la sarna avança a poc a poc i s’espera que amb l’esforç de totes les parts implicades, aquesta malaltia no afecte a la població de cabra muntesa de la nostra zona.

Més informació: