El govern primarà el tall de la N-232 davant situacions de nevades

comarquesnord.cat . Castelló . dijous, 7 de desembre de 2017 .
Etiquetes: , , ,

Aquesta setmana s’ha reunit a Castelló el Comité Executiu de Protocol davant nevades, presidit pels subdelegats de govern de Castelló i Terol, David Barelles i José Mª Valero. L’objectiu era coordinar les accions en aquests territoris limítrofs. Segons ha apuntat Barelles «Entre les mesures que s’han acordat està la de prevaler el tancament al tràfic amb caràcter preventiu de la A-23 i l’N-232 davant situacions de nevades importants, per evitar el bloqueig d’usuaris en les vies i agilitar la neteja per part dels serveis de Foment».

La reunió entre els representants de Castelló i Terol forma part de l’estratègia de col·laboració i treball conjunt d’ambdues administracions, ja que es tracta de territoris que comparteixen vies d’alta capacitat. Garantir la seguretat dels conductors i donar una resposta de forma immediata davant qualsevol situació meteorològica adversa, és el que és pretén en aquestes mesures.

En la reunió es van fixar les bases perquè tant les unitats de carreteres de Castelló i Terol com els subsectors de Tràfic de la Guàrdia Civil d’ambdues províncies “tinguen canals de comunicació des dels quals compartir estratègies i adoptar mesures, sempre de manera conjunta, perquè qualsevol decisió que es pren en una de les províncies té repercussió en l’altra”, va assenyalar el subdelegat de Castelló.

Com a novetat, durant la reunió s’ha abordat la directriu remesa per la Direcció general de trànsit, dependent del Ministeri de l’Interior, de la qual destaca que, «en la presa de decisions respecte a la xarxa d’alta capacitat o amb elevat tràfic, haurà de prevaler sempre la prevenció», és a dir, el tall de la via, per evitar que els usuaris queden atrapats en aquesta, especialment «a la franja horària de vesprada i nit».

Els talls «preventius» podran ser “totals o parcials” i sempre «amb suficient antelació». En el cas de la província de Castelló, aquesta situació es refereix a la A-23 i al port de Querol i Torremiró en l’N-232. Així mateix, la directriu de Tràfic per a aquesta campanya de vialitat hivernal 2017-2018 «desaconsella, com a norma general, l’establiment de nivells vermells -ús de cadenes-, pel complex de la seua gestió i control». Es posa, a més, a disposició dels usuaris la pàgina de la DGT, on els conductors poden consultar les cotes de les diferents vies, amb informació molt detallada de la situació a cada moment. D’altra banda, des d’aquest any, també s’ha inclòs a l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana, en aquest protocol.

Més informació: | | |