L’Aplec de Morella queda absolt per l’incendi en la zona d’estacionament

comarquesnord.cat . Els Ports . divendres, 15 de desembre de 2017 .
Etiquetes: , ,

El 26 de juliol de 2013 es van incendiar diversos vehicles a la zona d’estacionament de l’Aplec dels Ports, que aquell any es va celebrar de Morella. La causa o inici de l’incendi, que en l’atestat de la Guàrdia Civil no s’esclaria, apuntava als baixos d’un cotxe en mal estat. Totes les condicions perquè es prengues l’herba del bancal habilitat es van ajuntar i l’incendi, ràpidament, es va anar propagant a través de l’herba seca afectant fins a 8 cotxes.

La Comissió organitzadora de l’Aplec 2014 havia contractat l’assegurança de responsabilitat civil a MGS, Mútua General de Seguros, que va certificar que assumiria el sinistre si l’Aplec resultava condemnat per aquest succés.

Els cotxes afectats i les companyies asseguradores van demandar a l’associació de l’Aplec dels Ports (mateixa i única per a celebrar els aplecs de tots els pobles), a MGS asseguradora de l’aplec i al cotxe on es va iniciar el foc i a la seua companyia asseguradora. El judici es va anar posposant i totes les demandes es van acumular en un sol procediment. El passat 21 de setembre, finalment, es va celebrar el judici en Vinaròs on van acudir com a testimonis membres de la junta de l’aplec de Morella 2013.

Ara, ja eixit la sentència que absol de tota responsabilitat a l’Aplec dels Ports així com a la seua companyia asseguradora, condemnant i fent responsable al cotxe en mal estat que va iniciar el foc. El motiu més important per absoldre l’aplec ha sigut que les zones habilitades d’estacionament no atorguen l’obligació a l’organització de “dipòsit” sobre els vehicles estacionats, encara que es pagara per vehicle una quantitat simbòlica de 5 euros. Esta obligació de dipòsit per exemple sí que la té qualsevol pàrquing subterrani on et cobren per hores. En eixe cas sí que s’han de fer responsables de qualsevol dany al vehicle.

La sentència no es ferma i es pot recórrer, però de moment són bones notícies per a la comissió de l’Aplec 2013.

Més informació: | |