José Higinio Adell Puig compleix 106 anys

comarquesnord.cat . Xiva . 11 de gener de 2018 .
Etiquetes:

El dijous 11 de gener, José Higinio Adell Puig compleix 106 anys. Aquest il·lustre vinarossenc va ser un dels fundadors de la Cooperativa i Caja Rural de Vinaròs. Al 1912 l’11 de gener, al Mas de les Foes de Xiva de Morella. Va ser el segon de sis germans, dels quals a més d’ell només viu el més menut amb el qual es porta 20 anys de diferència d’edat. Dues de les seues germanes van morir també amb avançada edat: la germana Francisca amb 100 anys i Genovena amb 98.

Els seus pares van decidir anar a viure a Vinaròs quan ell tenia 18 anys. Uns anys més tard va ser allistat per part de la República per incorporar-se a la Guerra Civil Espanyola, on va estar fins que va acabar i, va ser empresonat amb altres companys a la Plaça de Bous de Ciudad Real. Als tres dies d’estar empresonat, un amic de Vinaròs el va treure. Després va treballar a la Fàbrica Foret.

El 31 de desembre de 1942 es va casar amb Florència Milián Grau, procedent de la Masia del Prat de Morella, la cerimònia de la boda la va oficiar Don Vicente Enrique Tarrancón, vicari de Vinaròs. Del matrimoni van nàixer dos fills, Josep i Concepció. Va viure i va treballar durant quatre anys a Vila-real, tornant posteriorment a Vinaròs, on es van establir definitivament fent-se càrrec de la finca agrícola familiar a la que van incorporar cinc o sis vaques, hi va treballar fins la seua jubilació i va obrir també una lleteria. Un dels records més destacats de José Higinio Adell Puig és quan va veure arribar el primer cotxe a Morella.

Actualment, els seus fills confirmen que la salut del seu pare sempre ha sigut magnífica i que mai ha passat per un quiròfan. A més, gaudeix de la família, fills, els seus sis nets i cinc besnéts i juga al domino amb els tots ells i també la seua veïna Amparo. Al moment de fer els 100 anys va rebre un homenatge de la Caja Rural a la Casa Membrillera i pel 105 aniversari va rebre una felicitació del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, qui és un dels seus nebots.

Més informació: