La Santantonà de Forcall omple el poble amb centenars de visitants

comarquesnord.cat . Forcall . dissabte, 20 de gener de 2018 .
Etiquetes: , ,

La plaça de Forcall ha respirat vida per tots els cantons al llarg de tot el cap de setmana. El motiu: la santantonà, la festa del foc, declarada Bé d’Interès Cultural i Festa d’Interès Turístic Autonòmic. Amb una programació ben completa, els forcallans han afrontat el cap de setmana amb molta empenta. Això sí, l’acte més esperat és la desfilada de la Santantonà pels carrers del poble, on no hi ha faltat cap personatge, com les botargues que, incansables, corren per tots els carrers, arrossegant a Sant Antoni i Sant Pau, lligats, representant la lluita entre el bé i el mal, que acaba davant la barraca, on Sant Antoni venç els dimonis mentre els dolçainers toquen la mort del Sant. Enguany la barraca de Forcall ha cremat ràpid, així que els espectadors han hagut d’afanyar-se per poder passar per dins.

Forcallans i veïns d’altres pobles de la comarca, però també molts, molts visitants han gaudit de la festa. L’oficina de turisme de la localitat ha estat oberta tots els dies i no ha parat de rebre visites. Els interessats en la Santantonà s’han apropat per resoldre tots els dubtes que tenien i donar les seues opinions respecte la festa. «He notat un augment molt considerable enguany sobretot el divendres al matí que ja tenia molta gent preguntant tots els detalls de la festa que, al ser un dia laborable sembla estrany que la gent puga venir a veure-ho», explica Amparo Cano, agent d’informació turística.

Sense marxandatge ni llibres sobre el Sant Antoni de Forcall. Així és com s’ha quedat l’oficina de turisme de la localitat. Una molt bona notícia que, a més a més, no és la única. I és que la festa ja té majorals per l’any que ve i per a uns quants més. «Estem molt contents perquè ja tenim majorals per l’any que ve. Pareix que els veïns del poble s’animen a continuar la festa més rellevant de Forcall i des de la Confraria ens alegrem molt d’aquesta voluntat», explica Andrea Querol, majoralessa. Així, amb molt bones expectatives pels propers anys, la importància de la festa de Sant Antoni es reafirma un cop més.

Més informació: | |