LA FALSA: “Per a riure o per a plorar?”

Joan Carles Marcobal . 28 de gener de 2018 .
Etiquetes: , ,

La situació podria semblar veritablement divertida si no fóra perquè al mateix temps ho és ben bé de complicada. El moment que vivim seria de paròdia televisiva a no ser perquè bona part dels nostres conciutadans estan malvivint amb mísers sous si a una mísera paga se li pot dir sou, si no fóra que els nostres joves no tenen el futur garantit si no fugen a un altre país, si no fóra que el conjunt de la societat ja no tenim les pensions garantides perquè aquells que ens les havien de garantir se les han polit d’una forma pornogràfica, insultant.

Amb tot, hauríem de traure forces d’allà on no en tenim i dibuixar un somriure perquè els fets que ens envolten són dignes de ser representats al ‘Polònia’ i a ‘la que se avecina’. El president del govern, Emepunto Rajoy, inaugura un pseudoAVE entre València i Castelló que falla a Sagunt i és avançat per una rodalia, després de que el ‘presi’ parlara d’avions i s’invitara a Rita Barberá a l’acte. El judici de la Gürtel valenciana podria ser una mescla de ‘Friends’, ‘Cosas de Casa’ i ‘Gim Tony’. Els amiguets de l’ànima no cal ni dir que quan deixen de ser-ho canvien els regals pels ganivets. De ‘Tom i Jerry’ i ‘Correcaminos’ és la cursa de Puigdemont per Europa, jugant a ‘radera’ amb la justícia espanyola.

Clar que en lo llarg i pesat que s’està fent l’argument ja sembla ‘Guerra i pau’ de Tolstoi. Estrany és que Catalunya no es faigue moltes preguntes sobre l’aventura europea del candidat a president. Els empresonats segur que sí que se les fan i Joaquim Forn pareix que ha trobat la resposta.

Més informació: | |