El Partit Popular veu un possible delit de prevaricació en Carns de Morella

comarquesnord.cat . València . dimecres, 31 de gener de 2018 .
Etiquetes: , , , ,

La portaveu adjunta del Partit Popular a Les Corts, Eva Ortiz, ha anunciat la posada a la disposició de la Fiscalia de la documentació sobre Carns de Morella per esbrinar si el Consell ha incorregut en prevaricació després de conèixer-se una sentència del TSJCV que posa en dubte l’ajuda aprovada pel Consell a aquesta entitat privada.

Eva Ortiz ha manifestat que “en l’avantprojecte de llei de pressupostos de 2016 hi havia una ajuda nominativa per a una ajuda a aquesta empresa per 140.000 euros. Sol·licitem en el seu moment informació sobre l’informe que dóna motiu a aquesta ajuda però se’ns va negar reiteradament. Acudim a la Justícia per sol·licitar la documentació. L’advocacia s’excusa que no va arribar a recollir-se als pressupostos finalment aprovats pels Corts i insisteix que no hi ha cap informe que avali l’interès públic per atorgar una subvenció nominal”.

La portaveu popular ha assenyalat que “finalment s’acaba de dictar una sentència per part del TSJCV en què diu que la resposta de l’administració no té sentit. No és possible que s’aprove una ajuda en favor d’una empresa privada per 140.000 euros i que no hi hage cap informe ni documents que justifiquin l’interès públic d’aquesta subvenció. La pregunta que es fa el propi TSJCV és com sorgeix aquesta subvenció nominativa si no hi ha cap informe. I també assenyala que va a seguir endavant per complir la sentència”.

La portaveu popular ha explicat que “paral·lelament, a l’ajuntament de Morella el PP demana que ens faciliten el llistat de socis d’aquesta empresa. L’ajuntament nega la documentació i també en paral·lel acudim als tribunals. Condemnen a l’ajuntament a lliurar aquesta informació i així i tot segueixen sense facilitar-ho. No sabem què volen ocultar ni quin problema hi ha a conèixer qui forma part d’aquest 50% privat. Igual hi ha alguna sorpresa similar a la de les ajudes als mitjans de comunicació propietat del germà de Ximo Puig”.

“A la vista de tot això, el Grup Popular va a posar a la disposició de la Fiscalia tots aquests expedient perquè estem davant un possible delicte de prevaricació per part del Consell en aprovar un avantprojecte amb una subvenció a una empresa privada sense cap justificació com diu la pròpia Advocacia de la Generalitat, el director general i el TSJCV”.

Més informació: | | | |