Arrenca el cap de setmana gastro-literari “Morella Negra com la trufa”

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 23 de febrer de 2018 .
Etiquetes: , ,

Queda inaugurada la Sala Sergio Besser, l’escenari principal del ‘Morella Negra com la Trufa’. L’acte que ha donat el tret d’eixida a la tercera edició d’aquest certamen ha comptat amb la participació de l’escriptor Víctor del Árbol que ha posat sobre la taula la importància de la celebració de trobades com aquesta: ‘el que fem amb aquestes taules de diàleg literàries és militància, no política sinó que lluitem per la llibertat’ ha expressat l’escriptor.

Des de l’organització s’ha insistit en què l’objectiu principal d’aquest certamen és passar-ho bé, riure i emocionar-se parlant de literatura negra; ‘i si això ve acompanyat de la degustació de petits àpats elaborats amb trufa i maridats amb vins de la província, encara millor’, ha afegit Jorge García, Comissari del Certamen.

Per la seua banda, l’Alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha convidat als assistents a ‘deixar-se captivar per les històries més negres i sentir-se partícips de les seues trames’. L’acte ha tancat amb el tast dels plats elaborats per ‘La Fonda Moreno’ i ‘La taverna del Forn’ i amb Vi Negre d’IGP Castelló.

. Premi Tuber Melanosporum
Morella Negra com la Trufa s’emmarca dins de les XV Jornades de la Trufa i tracta d’omplir d’activitats el cap de setmana relacionant-lo amb la gastronomia i, sobretot, amb el diamant negre com a producte estrella. El regidor de Turisme i comissari del festival, Jorge García, ha destacat “la gran acceptació que va tindre l’edició passada, per això enguany, no sols repetim el festival, sinó que hem ampliat el nombre d’autors”. Així, s’espera molta participació i “que la gent vinga a visitar Morella per a passar uns dies gastro-literaris dins de tots els atractius de la ciutat”.

Entre els actes de Morella Negra com la Trufa cal destacar l’entrega del Premi Tuber Melanosporum a l’escriptor o escriptora novell amb una novel·la escrita entre setembre de l’any 2016 i agost del 2017. Aquest tindrà lloc demà a les 19.00 hores a la Sala del Justícia de l’ajuntament de Morella.

Més informació: | |