Es presenta la quarta edició del Sexenni solidari

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 5 de març de 2018 .
Etiquetes: ,

L’any 2000 diversos veïns de Morella van fer una reflexió sobre la festa del Sexenni en relació al que va fer la marededéu en el seu moment per la localitat i intentar apropar la idea a les festes sexennals actuals. És d’aquesta manera com van decidir crear el Sexenni Solidari.

«Volíem destacar com la Verge ens va escoltar, ens va cuidar i va donar-nos força per continuar vivint i això ho hem extrapolat a fer projectes amb països amb pocs recursos econòmics, havent col·laborat en diferents projectes, enguany, el Sexenni Solidari torna a apostar per Moçambic, ja que un desafortunat huracà ha fet malbé part de l’escola que havien construït amb les ajudes d’altres anys», Eduard Blasco, membre del Sexenni Solidari.

Enguany s’ha proposat ajudar amb 15.000 euros a un projecte Moçambic i, els organitzadors del Sexenni Solidari han editat un cartell i un calendari, a més de tenir els números de compte oberts que es poden consultar als tríptics que aniran repartint per les cases.

El cartell que s’està repartint i que ja està per alguns establiments de la localitat, és obra del jove morellà Joan Milian, qui ha volgut representar diferents aspectes essencials de la festa sexennal. «Hi ha la marededéu, la peanya i també els carrers engalanats perquè no s’oblide l’essència del Sexenni», comenta Joan Milian, creador del Cartell del Sexenni Solidari.

El Sexenni cada vegada està més a prop i, novament, la part més solidària d’aquestes festes ha començat a posar-se en marxa.

Més informació: |