El Director General d’Agricultura de la Generalitat visita les obres que es fan a Forcall, Cinctorres o La Mata

comarquesnord.cat . Els Ports . dijous, 8 de març de 2018 .
Etiquetes: ,

El Director General d’Agricultura de la Generalitat Valenciana, Roger Llanes, ha fet una visita aquest dijous per la zona nord de la nostra província. En concret a la comarca, ha visitat Cinctorres i Forcall per tal de veure l’estat de les obres que està finançant l’administració. “Hem de tenir en compte que aquestes poblacions són molt muntanyoses i per això sempre ens agrada poder ajudar a fer aquestes actuacions ja que fan més fàcil la comunicació en aquesta zona», comenta Roger Llanes, Director General de la Conselleria d’Agricultura de la Generalitat Valenciana.

A Cinctorres amb un pressupost de vora 200,000 euros s’ha estat actuant en diferents camins i pistes rurals que han permès arreglar i millorar l’accés a algunes explotacions agràries de la localitat, com la zona del Bassi, per exemple. Dins d’aquesta partida d’obres encara queden actuacions per finalitzar com per exemple una part del camí que uneix Cinctorres amb La Mata. «Ha vingut també l’alcalde de La Mata, Pere Calvo, per poder participar en els nous acords per al camí rural que unix Cinctorres i La Mata i que queda poc més d’un quilòmetre per reparar. Cal destacar que tenim noves ajudes per al proper any si no poden entrar en aquesta anualitat però que hem de tenir en compte que són ajudes de la conselleria d’agricultura i ramaderia i per tant no poden entrar tots els camins i pistes que volguérem», apunta Toni Ripollés, alcalde de Cinctorres.

La visita ha continuat al llarg del matí de dijous en direcció cap a Forcall. Allà els tècnics de la Conselleria i el Director General, Roger Llanes han pogut veure com ha quedat l’obra a l’assut del Molí Matalí. Una actuació que ja fa uns mesos que va quedar enllestida. «Ha estat una actuació que vull agrair a la Conselleria i que ha suposat un pressupost d’uns 54.000 euros i que ja fa temps que l’assut s’anava deteriorant i que els regants de Forcall ens demanaven la millora d’aquest espai», Santi Pérez, alcalde de Forcall.

Aquesta actuació vol afavorir les oportunitats de recuperar nous cultius amb el sistema de regadiu i donar més vida al patrimoni hidràulic de Forcall, que tant han cuidat els regants de la localitat i la comarca que s’han dedicat i es dediquen a l’agricultura. La trobada també ha acabat amb un acord per a Forcall amb el compromís de la Conselleria de continuar treballant en el projecte de construcció d’una bassa d’aigua per abastir explotacions ramaderes al mateix municipi i d’altres veïns.

Més informació: |