La Portellada es bolca en impulsar la XVII Marxa Senderista del Matarranya

comarquesnord.cat . La Portellada . 19 de març de 2018 .
Etiquetes:

La Marxa Senderista organitzada pel servei d’esports comarcal va aconseguir la seua XVII edició el passat 11 de març a La Portellada. 17 anys d’experiència duent a terme esta activitat que ha recorregut gairebé tots els pobles del territori, a falta de Fórnols que va col·laborar a la segona edició al costat de La Fresneda. Salomé Roquer, tècnica d’esports de la Comarca del Matarranya, va comentar per a este mitjà que “tots els anys esta activitat sempre ha estat molt ben rebuda i s’ha comptat amb una alta participació”.

Al voltant de 900 caminants han seguit les dues rutes proposades pel terme municipal de la Portellada. Un recorregut curt i un altre llarg és una de les característiques que ve definint esta marxa senderista comarcal. En esta ocasió, els caminants més atrevits i experimentats van recórrer 23 quilòmetres. Mentre que l’opció més breu, es va condensar en 13 quilòmetres. Les dues rutes van conduir als senderistes per camins i pistes forestals dels voltants de La Portellada que van passar per ‘El Salt’ del riu Tastavins, el piló de Sant Pere Màrtir o la cova de Sant Antoni. “Es tractava d’una marxa poc complicada, gairebé tota la ruta ha estat per pista forestal. Així podia accedir tot el públic. En total unes tres hores han trigat els participants de la ruta curta i unes cinc hores per als que han optat per la llarga” va explicar Roquer. Al llarg dels dos recorreguts, hi va haver voluntaris proporcionant l’avituallament als caminants. I a l’arribada, se’ls va obsequiar amb una samarreta i es va procedir al menjar popular per recarregar forces.

Un altre dels punts fonamentals per al correcte funcionament d’esta marxa són sens dubte els voluntaris del mateix poble i la implicació d’esta localitat. Montse Corominas, una de les voluntàries, va relatar que “el poble s’ha bolcat totalment. Hem estat més de 100 voluntaris, tots molt ben organitzats pels avituallaments, per al menjar, per tot el que calia”. Des del servei d’esports, vine imprescindible una implicació i voluntat de la localitat per poder dur a terme esta marxa comarcal. “El que necessitem del poble són voluntaris i que marquen una mica les rutes que podrien fer-se, ja que són ells els que realment coneixen el terme municipal. La resta, ho organitzem des de Comarca “va argumentar Roquer.

La curiositat del dia va ser sens dubte, alguns participants que es van aventurar a fer les rutes corrent. “No és l’objectiu d’esta marxa, el seu nom ja ho diu. Però si hi ha gent que s’anima a fer-ho com a entrenament o per diversió, no hi ha cap inconvenient “va assenyalar la tècnica comarcal d’esport. Una jornada que va convertir La Portellada en punt de trobada i convivència per a senderistes.

Més informació: