Més de 80 expositors ompliran el casc històric de Queretes durant el XIV Mercat Medieval

comarquesnord.cat . Queretes . 22 de març de 2018 .
Etiquetes:

L’Edat Mitjana tornarà a Queretes per acompanyar als caldos que es podran degustar en el recinte firal del municipi. Per dècim cinquè any consecutiu, els propers dies 24 i 25 de març el Mercat Medieval convertirà els carrers i places de la localitat en un gran ‘soc’ en el qual es podran trobar tot tipus de productes alimentaris i artesans.
En aquesta XIV edició el Mercat comptarà amb més 80 expositors vinguts de diferents punts d’Aragó i d’Espanya. “Com en les passades edicions el nombre d’expositors superarà els 80”, va explicar Juan Luis Camps, membre de l’Associació Cultural L’Edat mitjana, entitat organitzadora de la cita, que va afegir “la realitat és que no tenim cap tipus de problema a omplir l’espai del que disposem. De fet, ocorre al contrari, hem de dir que no a alguns expositors perquè tenim calculats uns contingents per a cada tipus de producte de manera que tots els feriantes puguin vendre un mínim i anar-se contents de la fira”. cal destacar que entre els expositors els visitants podran trobar des de dolços i formatges a productes artesans com a joguines de fusta i altres productes artesans. “Encara que molts dels expositors solen repetir, cada any tenim alguns nous. La novetat d’aquest any serà un expositor dedicat a la tòfona, un productor de pebrots que ve des de Càceres, un de orgonitas o un taller de gominolas que segur que farà les delícies dels més petits”, va concretar Camps.
A més de la mostra física, el Mercat Medieval planteja un gran nombre d’activitats perquè els visitants no s’avorreixin ni un només segon. D’aquesta manera, rondes de música medieval, cercaviles, i tallers de circ animaran tot el recinte ocupat pel Mercat durant les dues jornades. “Encara que mantenim més o menys el mateix format, sempre programem diferents espectacles d’animació”, va dir el membre de l’Associació Cultural L’Edat mitjana, que també va destacar que “a més, també tindrem l’obertura de la Fira, que igual que l’any passat, serà a càrrec del Grup de Teatre ‘El Mentidero’. Des de l’organització també es va destacar que es mantindran el sopar popular del dissabte i el menjar de convivència del diumenge que cada any reuneixen a un major nombre de persones. “Tant en el sopar com en el menjar participa molta gent del poble, i en els últims anys, també hem notat que cada vegada s’apunten més gent de fora”, va afirmar Camps. Per si això fos poc, des de l’entitat van voler ressaltar que durant el cap de setmana també s’obriran les portes de l’església del municipi perquè tots aquells que ho desitgin, puguin visitar-la. Finalment, aquells que vulguin allargar la diversió podran fer-ho amb la Discomóvil Fusió que tindrà lloc després del sopar del dissabte i que està organitzada per l’Associació Cultural Gent Jove.
La participació d’altres entitats culturals i veïns a nivell particular en l’organització és un fet que es va iniciar l’any passat mitjançant la creació d’una comissió per a l’organització del Mercat. “L’any passat ja vam crear aquesta comissió organitzativa en la qual participen altres entitats com l’ajuntament, el Ampa, l’Associació Gent Jove, o el Grup de Teatre, entre unes altres. La veritat és que va funcionar bé i en aquesta edició, hem tingut més participació”, va explicar Camps, que va afegir que “aquest fet, al costat de l’entrada de nous membres en la junta de l’Edat mitjana, que és l’associació que ho coordina tot, suposa un gran suport perquè els que porten organitzant el Mercat des de tants anys no perdin la il·lusió i vegin com el municipi reconeix la seva labor”.
Finalment, des de l’Associació Cultural L’Edat mitjana van voler convidar a tots els habitants del Matarranya, i territoris veïns a acostar-se fins a Queretes per gaudir tant del Mercat com de la Fira del Vi. “Qualsevol moment del cap de setmana és bo per venir a gaudir. Nosaltres estarem encantats de rebre’ls a tots”, va sentenciar Camps.

Més informació: