L’IES Els Ports ja té adjudicat el professor de valencià, que s’incorpora dilluns després de 80 dies d’espera

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 20 d'abril de 2018 .
Etiquetes: , ,
 

"Este matí una professora ha acceptat la plaça de valencià i podria incorporar-se dilluns"

Robert Roig, Director Territorial d’Educació, explica com s’ha solucionat el problema amb la plaça vacant des de fa mesos

. SECCIÓ: Vídeos

 

Solucionat el problema de manca de professor de valencià a l’IES Els Ports. En la reunió mantinguda aquest matí amb la direcció del centre, els representants de l’AMPA i de l’Ajuntament, el Director Territorial d’Educació, Robert Roig, ha anunciat que la pròxima setmana s’incorporarà un nou professor al centre.

Fa ja 80 dies que la no substitució de la baixa de la professora titular de valencià està afectant a vora 90 alumnes de diferents cursos de l’IES Els Ports. Durant aquest temps, el Director Territorial, assegura que s’han arribat a fer fins a 10 adjudicacions d’aquesta plaça i que cap dels interins que consten a les llistes l’ha acceptada.

Des de l’AMPA asseguren que estan contents de que la lluita d’aquests mesos haja donat els seus fruits, i només lamenten que està situació s’haja allargat tant. Cal tenir en compte que des de l’AMPA ja s’havien pres mesures alternatives, com la contractació d’un professor de reforç. Un procés que a dia d’avui estava pràcticament tancat, però que amb la notícia de Conselleria s’ha paralitzat.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha declarat que “l’objectiu principal era solucionar aquest greu problema que envoltava als estudiants i gràcies a la col·laboració entre totes les parts ho hem aconseguit” També ha afegit que “esperem que aquest cas serveixi per a millorar les diferents sistemes borses de treball per a què aquests casos no es tornen a reproduir”. Finalment ha agraït a totes les parts implicades l’esforç que han fet per trobar aquesta solució definitiva.

Ara s’espera que la nova professora s’incorpore dilluns i que estiga a temps de recuperar el temps perdut durant aquests mesos, sobretot pel que fa a la preparació per a les proves Selectiu dels alumnes de Segon de Batxillerat. D’altra banda, a petició de l’Ajuntament de Morella, els estudiants tindran un reforç de la matèria que l’impartirà el docent de valencià de l’escola d’adults. Així, podran recuperar les hores que han estat sense professor i posar-se al dia, sobretot els estudiants de 2n de Batxillerat per tal de preparar la prova de Selectivitat de la millor forma possible.

Més informació: | |