“El nostre cervell prefereix aprendre jugant”

comarquesnord.cat . Vilafranca . dissabte, 21 de 2018 .
Etiquetes: ,

Una de les ponències més destacades al III Congrés ‘EducAcció’ de Vilafranca anava a càrrec d’Eva Forcadell, neuropsicòloga i psicòloga especialista en psicologia clínica, portava per títol “El nostre cervell prefereix aprendre jugant”. Una ponència oberta també a pares i mares, a més de tots els mestres i professors participants al congrés vilafranquí. Una situació familiar personal al voltant d’un dels seus fills va impulsar a Eva Forcadell i al seu marit a endinsar-se en el món de les joguines amb el projecte “Memoryteca”.

En un apartat de la seua ponència, Eva Forcadell es va referir als telèfons mòbils, tabletes o altres dispositius que va qualificar com a ‘pantalles’ que han de saber mesurar-se amb els més menuts.

Creadora del Programa educatiu de neuro-aprenentatge a través de jocs d’estimulació cognitiva “Memorytecakids Escoles” per a cicle infantil, Eva Forcadell reconeixia els avanços que matèries com la neurociència comencen a tindre a nivell educatiu a les escoles, encara que es tracta d’un procediment lent.

Eva Forcadell és neuropsicòloga des de fa 15 anys al departament de neurologia de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, realitzant avaluació de les funcions cognitives i rehabilitació de pacients.

A diferència de les altres ponències del III Congrés EducAcció, aquesta conferència importida per la neuropsicòloga Eva Forcadell va estar oberta al públic en general. Cal destacar la gran presència a la mateixa de mares i pares de xiquets i xiquetes de l’escola de Vilafranca que van seguir amb molta atenció les explicacions al voltant de ‘Memoryteca’ i de les joguines que ajuden a l’estimulació cognitiva.

Més informació: |