Més de 250 mestres participen del III Congrés Educacció de Vilafranca

comarquesnord.cat . Vilafranca . dissabte, 21 de 2018 .
Etiquetes: ,

Vilafranca celebrava aquest dissabte a la Casa de Cultura de Vilafranca el ‘III Congrés EducAcció’, organitzat pel Col·legi d’Infantil i Primària Blasc d’Alagó i l’Institut d’Ensenyament Secundari de Vilafranca. Per tal de fer-lo possible s’ha comptat també amb la col·laboració directa tant del Cefire de Vinaròs com de l’Ajuntament de Vilafranca. ‘Si arriba al cor arriba al cap’ ha estat el lema escollit enguany per a un congrés que reunia a més de 250 mestres, tant d’Infantil com de Primària i Secundaria i fins i tot professorat universitari. D’arreu del País Valencià, Aragó o Catalunya, els docents han aprofitat aquest III Congrés EducAcció per tractar noves metodologies d’ensenyament a les aules i molts aspectes més relacionats amb l’educació dels més menuts.

A l’acte inaugural, celebrat a la Sala Carles Pons, marc central del Congrés EducAcció es comptava amb la màxima autoritat educativa de la Comunitat Valenciana, el Conseller d’Educació, Vicent Marzà.

L’Ajuntament de Vilafranca col·labora al màxim amb la celebració d’aquesta iniciativa impulsada pels centres educatius del municipi i que s’ha convertit només amb tres edicions en un referent importantíssim per a mestres i professors, tant a nivell provincial com autonòmic i fins i tot d’altres regions.

L’organització del Congrés Educacció ha comptat amb María Jesús Gil com a coordinadora des del Col·legi Blasc d’Alagó i amb Raül González com a encarregat des de l’IES Vilafranca. La valoració no ha pogut ser més positiva en un Congrés que als dos dies d’obrir les inscripcions ja havia tancat totes les places disponibles, havent d’ampliar quasi cent places més de les plantejades inicialment.

Durant tota la jornada de dissabte, els més de 250 participants al Congrés aprenien nous conceptes educatius amb ponents com Siro López, Eva Forcadell, els nous models educatius amb l’escola ‘El Sol i la Lluna’ de Castellar del Vallès i l’IES Jaume I de Borriana i les nombroses comunicacions oferides al marc del congrés.

Més informació: |