Siro López i els “Espais d’aprenentatge”

comarquesnord.cat . Vilafranca . dissabte, 21 de 2018 .
Etiquetes: ,

Siro López, llicenciat en Teologia, formador i artista polifacètic que conjuga la pintura, el disseny, la fotografia , la il·lustració, el teatre, el mim i la dansa. L’artista galleg ha publicat diverses obres sobre pintura i disseny, exposant a països com Espanya, Portugal, Bèlgica, Alemanya, Itàlia, Holanda i els Estats Units. López seria l’encarregat de la ponència ‘Espais d’Aprenentge’ al marc del III Congrés ‘EducAcció’ de Vilafranca. Un posada en escena brillant per part d’un formador que lluita per la millora i condicionament dels espais per a un millor aprenentatge dels alumnes.

De vegada, la discapacitat d’algún alumne s’ha d’entendre com a una oportunitat per al centre educatiu per tal d’adaptar i modernitzar espais, tant per a alumne en qüestió com per a la resta de companys. Va ser aquest un dels missatges que Siro López va voler llançar als mestres i professors presents al Congrés vilafranquí.

També la presència d’elements naturals és bàsica per a aquest formador, demanant canvis amb els materials que s’utilitzen a les aules.

El conferenciant galleg afincat a Madrid des de fa molt de temps insistia també en la importància de que s’ha d’eliminar el concepte ‘aula’ com a tal, comentant que les aules al Segle XXI han de ser espais molt més grans, dels pobles, de les ciutats….qualsevol lloc ha de ser espai d’aprenentatge.

Aconseguir que tot l’espai del centre siga un espai educatiu, pot ajudar segons afirmava aquest expert, en millorar els nivells d’il·lusió, motivació i implicació de l’alumnat, famílies, mestres en l’aprenentatge del dia a dia.

Més informació: |