Sant Marc enceta, com cada 25 d’abril, el cicle de Rogatives, rotllos i primes pel terme de Morella

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 25 d'abril de 2018 .
Etiquetes: , , ,

Com tots els 25 d’abril els veïns de Morella s’apropen fins a l’ermita de Sant Marc de Torremiró, situada a més de mil metres d’altitud. A aquesta rogativa els encarregats de repartir la caritat, és a dir, el rotllo, són els masovers del terme i, per això hi participen gran part dels agricultors i ramaders de la zona.

 

La primavera regna a Sant Marc de Torremiró

"Es seleccionen dues famílies que aportaran alumnes el proper curs", apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

La rogativa de Sant Marc de Torremiró és la primera que fan els morellans al seu cicle de rotllos i primes. En aquestes cites religioses es fan misses, es beneïxen els termes i es reparteixen els rotllos, en forma d’agraïment avançat per la demanda al cel de bones temperatures per a les collites. Un compromís medieval que continua viu en l’actualitat.

Seguint una roda, cada any, un grup de masovers s’encarrega de tenir a punt els rotllos per donar-los als que han vingut a la rogativa. Es tracta d’una peça de pa àzim, és a dir, elaborat sense llevat i amb matafaluga, que li dóna sabor anisat. Aquesta és la principal tasca que realitzen les famílies que els toca organitzar la festa.

 
 

 

Amb la tradicional visita a l’ermita de Sant Marc de Torremiró, sempre celebrada en 25 d’abril, els morellans han donat el tret d’eixida al seu cicle de rogatives.

Més informació: | | |