Morella comença el cap de setmana del Corpus Christi amb “La Degolla”

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 2 de juny de 2018 .
Etiquetes: , ,

Morella viu aquest cap de setmana el tradicional Corpus Christi i en la jornada d’avui s’ha reproduït La Degolla. Aquesta consisteix en la representació del Misteri d’Herodes que va perseguir als Sants Innocents. La Degolla de Morella té la missió d’anunciar i animar als veïns i veïnes de Morella a participar en la processó general del Corpus Christi de demà.

Els jovenets, abillats de blanc, amb una faixa roja i un peculiar barret, porten a la mà una espasa també roja, a la qual li afegeixen safrà, per anar ‘degollant-se’ entre ells simbòlicament. D’aquesta forma ens expliquen, sense paraules i sense que ens adonem, el passatge de la Bíblia que fa referència a la matança dels innocents a les mans del Rei Herodes.

La comitiva està encapçalada per un estel que guia als tres Reis Mags. Així mateix, una nena representa a la Mare de Déu amb el nen Jesús en braços sobre una burreta i, a peu, els acompanya Sant Josep tal com s’explica que va succeir en la Fugida a Egipte. Un romà amb un gran sabre i un personatge vestit a l’estil hebreu, que porta un calder d’aigua amb safrà a manera de munició, completen l’escena.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés ha destacat que “La Degolla és una representació improvisada on els més menuts s’ho passen bé i participen de les activitats tradicionals de Morella”.

D’aquesta manera, cal recordar que el “Corpus Christi de Morella és un dels més antics de la Comunitat Valenciana, ja que va començar sols tres anys després del de València” ha comentat l’edil. Rhamsés ha aprofitat per a agrair “la participació dels més menuts a La Degolla, que és un acte del qual tots tenim bons records quan érem xiquets”.

Més informació: | |