Castelló i Terol, juntes en la prevenció d’incendis

comarquesnord.cat . Terol . dilluns, 18 de juny de 2018 .
Etiquetes: , ,

Els presidents de les Diputacions Provincials de Castelló i Terol, Javier Moliner i Ramón Millán respectivament, han subscrit a Terol un protocol de col·laboració per millorar l’atenció als municipis de les zones limítrofs entre ambdues províncies en matèria de prevenció i extinció d’incendis. Es tracta d’un acord per coordinar els serveis de bombers d’ambdues administracions de manera que puguen respondre a les emergències de forma més eficient en zones especialment complexes pels temps de resposta i que requereixen d’un esforç conjunt.

El president de la Diputació Provincial de Castelló, Javier Moliner, ha ressaltat la gran cooperació que sempre ha existit entre ambdues províncies. «Volem que la gent dels nostres pobles es senta protegida pels seus però també pels altres. Terol i Castelló són dues zones que compartim frontera però també altres tradicions i ara volem compartir esforços en matèria de prevenció d’incendis però també per poder fer que la gent es quede a viure, lluitant contra el despoblament».

Gràcies al present acord, els diferents parcs de bombers de Castelló atendrien les emergències, com a parcs de suport, en 32 poblacions de la província de Terol. D’una banda, els bombers voluntaris del parc dels Ports reforçaran la zona del Baix Aragó i el Matarraya, donant cobertura a les poblacions de Pena-roja, Mont-roig, Torre d’Arques, Fontdespatla, La Cerollera, Aiguaviva, La Cuba, Luco i Bordón, Mirambell, Castellote, Cantavella i Tronchón. I, el parc de bombers de Benassal, per la seua banda, recolzaran als municipis de Cantavella, La Iglesuela i Mosqueruela.

Més informació: | |