Cintorres i Villores, nova parada de “Coneix Els Ports”

comarquesnord.cat . Els Ports . dissabte, 23 de juny de 2018 .
Etiquetes:

‘Coneix Els Ports, coneix els nostres pobles’, campanya de promoció turística dels pobles de la comarca, impulsada mitjançant el Pla de Competitivitat de la Mancomunitat Comarcal Els Ports ha passat aquest dissabte per Cinctorres on s’han pogut visitar els museus i edificis més emblemàtics del municipi. La visita es preparava des de l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Cinctorres, Mari Carmen Guardiola s’encetava davant l’estàtua del ‘Faixero’ i tenia com a primer lloc de visita el Museu Etnològic ‘La Fàbrica’. Allí els participants a la visita ‘Coneix Els Ports’ van poder conèixer de primera ma tots els elements de que disposa aquesta impressionant col·lecció museogràfica basada sobretot en elements de la vida al camp i de la fabricació de faixes. Una visita que va ser seguida amb molta atenció per part del grup de 15 persones que participaven en la mateixa i entre les que es trobaven Antoni Ripollés, President de la Mancomunitat i Alcalde de Cinctorres, Santiago Pérez, Alcalde de Forcall i Santiago Gazulla, Alcalde d’Olocau. Després de visitar el Museu Etnològic es coneixia l’ermita de Sant Lluís, amb les seues destacades pintures.

Des de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, el seu President Antoni Ripollés valorava la importància de la campanya “Coneix Els Ports, coneix els nostres pobles” que ja ha passat per diferents municipis i continuarà després de l’estiu. «Estem molt contents hem com està funcionant la iniciativa ja que fa que la gent de la comarca també puga conèixer la zona i siga un agent turístic útil per als visitants que rebem tant a l’estiu com al llarg de l’any», apunta Antoni Ripollés, president de la Mancomunitat Comarcal Els Ports.

L’Oficina de Turisme acollia una projecció audiovisual promocional de Cinctorres on es van poder conèixer molts detalls al voltant de l’oferta turística al municipi. Seguidament es visitava el retaule de Sant Pere al mateix saló de plens del consistori cinctorrà o el Museu de la Faixa, amb tots els elements més destacats al voltant de la fabricació d’aquest producte tant arrelat a la comarca dels Ports va despertar gran interès entre els assistents a l’igual que el Museu ‘Dinomanía’ situat al Palau dels Sants Joans. Amb la visita a l’Església Parroquial de Sant Pere Apòstol i a la Creu Gòtica es tancava a Cinctorres aquest ‘Coneix Els Ports, coneix els nostres pobles”. Per la vesprada seguia la ruta per Villores. El petit municipi oferia diferents tallers i activitats, així com visites guiades als monuments i al casc urbà del poble. També és podia conèixer una tradició molt destacada i antiga a la localitat com és la preparació de les atxes d’espígol per al Dia dels Reis i que actualment es continua fent al municipi. La preparació de les atxes formava part del conjunt d’activitats previstes a Villores amb motiu de ‘Coneix Els Ports, coneix els nostres pobles’.

La iniciativa ‘ApiVillores’ dedicada a l’apicultura va estar present també en aquesta jornada desenvolupant diferents tallers i mostrant el treball que es realitza al municipi. Segons la disponibilitat de les persones que visiten el municipi, des de ApiVillores s’ofereix la possibilitat de realitzar també recorreguts senderistes per veure com es desenvolupa el treball de l’apicultura al camp.

A la Plaça de la Bassa de Villores tenia lloc un taller d’elaboració d’espardenyes que va comptar amb gran interès per part del públic participant en aquesta jornada ‘Coneix Els Ports, coneix els nostres pobles’. L’espardenya és evidentment un dels productes estel·lars de la comarca dels Ports i de municipis com Villores. Un municipi que continua elaborant les espardenyes tradicionals com s’han vingut fabricant des de fa molts anys i en el taller es donava la possibilitat als participants de fer-se les seues pròpies espardenyes.

Interessant jornada a Villores i Cinctorres que servia per tancar aquesta primera part de les visites ‘Coneix Els Ports, coneix els nostres pobles’ que ara pararà per a l’estiu i es tornarà a emprendre a la tardor.

Més informació: