LA FALSA: “Sororitat”

Joan Carles Marcobal . 1 de juliol de 2018 .
Etiquetes: ,

L’antropòloga mexicana Marcela Lagarde, per tal de descriure i reivindicar la situació de les dones a Ciudad Juárez, va segellar el terme ‘sororitat’ com una ‘dimensió ètica, política i pràctica del feminisme contemporani’, és la nova fraternitat entre dones respecte a les qüestions socials de gènere.
La passada setmana, amb motiu de la concentració a Morella per mostrar la nostra repulsa per l’alliberament dels membres de la ‘manada’, reivindicava justa i necessàriament aquesta sensibilitat la presidenta de l’Associació de Dones dels Ports, Xelo Pérez. Caldrà recorda’ls als que legislen amb el sexe que les coses no són justes per ser legals sinó que han de ser legals només si són justes.

Massa despropòsits per a tants pocs dies: pràcticament coincidint amb les dates de decretar la llibertat provisional dels violadors de Pamplona, mentre el rei i Trump s’omplien la boca parlant de democràcia, des dels Estats Units ens arribaven imatges esgarrifoses de xiquets i xiquetes entre reixes i separats dels seus pares, pel ximple fet de ser immigrants, pobres i hispans. Per al rei de la ‘madre patria’ no van ser ni motiu de menció.

Ací, dintre de les nostres fronteres, encara cuegen les reaccions en contra de l’arribada dels migrants africans rescatats a la Mediterrània. Sembla que hi ha gent que li molesta més l’arribada de refugiats al port de València que l’eixida d’armes des del port de Bilbao, entre d’altres. Falsa moral, hipocresia supina d’una societat que només entén la solidaritat a l’ús fariseu d’ajudar-los mínimament allà però ací que no vinguen, explotem les seues terres i recursos i els venem armes per a que s’exterminen entre la misèria.

Pel demés tot normal, mentre mirem el dit del futbol no podem veure com se’ns indica la lluna, tapem tant els nostres ulls amb banderes i sonen tant fort els himnes que quedem cecs i sorts davant de les estridències de la humanitat.

Enhorabona al CD Castelló per l’ascens, li desitjo bona gestió que ja la necessita i visca el bar… i el VAR.

Més informació: |