“Mirades plenes de vida” cap a l’Aplec

comarquesnord.cat . Vilafranca . dissabte, 14 de juliol de 2018 .
Etiquetes: , ,

Davant la quarantena edició de l’Aplec dels Ports, la comissió de l’Aplec a Vilafranca, on es celebra aquest any, van decidir fer alguna cosa especial per tal reflectir tota la gent, i de totes les generacions de la comarca, i on pogueren treballar d’una manera unida i comuna totes i tots.

Emma Llopis, una de les autores del llibre «Mirades plenes de vida», explicava que «el llibre és un recull de trenta històries de gent gran de la comarca, una dona i un home de cada poble. Mos conten com es vivia abans en la nostra terra, en la nostra comarca. A més, també trobem il·lustracions fetes pels i per les joves dels Ports, on interpreten les històries, i tot i que no són professionals han quedat molt boniques i acompanyen les històries molt bé». Aquestes històries s’han format a partir de llargues converses amb la gent major dels pobles, on han passat hores parlant i explicant moments i vivències. Zaira Fabregat, l’altra autora del llibre comentava que «una de les coses que més ens ha dolgut d’aquest projecte ha sigut que de dos hores de vídeo i moltes fulles de transcripció haguérem de resumir-ho tot en una pàgina, perquè eren moltes històries, anècdotes, vivències i moments que ens deixàvem pel camí. Però tot i això crec que hem pogut mantindre l’essència i el llibre ha quedat prou complet».

Aquest projecte de «Mirades plenes de vida» està relacionat amb les tres Proaplecs que s’han anat fent, ja que, el primer anava sobre la infància, el segon sobre la gent gran i l’últim de la joventut, treballant amb les tres generacions. A més, Zaira Fabregat afegia que «d’alguna manera hem volgut transmetre que tot i que som conscients que tenim unes mancances i unes reivindicacions que any rere any han estat a l’Aplec, també volem donar una part positiva explicant perquè vivim i volem viure ací».

Des de la comissió de l’Aplec dels Ports 2018 porten treballant en aquest llibre des del novembre, i aquest cap de setmana per fi han pogut posar el punt i final amb la presentació que van fer a Vilafranca junt amb totes aquelles persones que han col·laborat en el projecte.

Per fer-se amb ell, estarà repartit en diferents llocs dels pobles de la comarca, i a més també es vendrà junt amb el marxandatge de l’Aplec.

Més informació: | |