Multitudinari ball rodat a les festes de Forcall

comarquesnord.cat . Forcall . 27 d'agost de 2018 .
Etiquetes: ,

El dilluns de festes de Forcall les danses no acaben amb les de la processó de la vesprada, sinó que a la nit és el torn del ball rodat. En aquesta dansa tots els veïns que volen poden eixir a ballar. Els que és tradició que estiguen presents al ball rodat són els dansants, les gitanetes i les autoritats municipals, però no hi ha cap regla marcada. Tots i cada un dels forcallans que volen participar ho poden fer, només cal acudir a la plaça a punt per començar.

Els xics vestits amb camisa blanca, faixa roja i sombrero i les xiques amb mantó i faldetes. A les deu de la nit, al toc de gaita i tabal, els balladors arriben a davant l’edifici de les «escaletes» de l’Ajuntament i corrents van pel carrer Sant Víctor a saludar una imatge del sant que hi ha. Un cop a la plaça de nou, el rogle pren forma, homes a la part de dins i dones a la de fora i la roda comença. A mesura que avança el ball les parelles van canviant fins a tornar a trobar-se amb la parella inicial. Dos besitos per saludar a cada nova parella i a tornar a ballar.

Una hora de ball rodat que de ben segur va fer suar a més d’una persona però que també va generar somriures i alegries a les cares dels balladors i a la de tots els que van veure’ls ballar. I és que cada vegada el ball compta amb més participació i enguany n’eren 40 parelles. Menuts, joves i grans, tots més o menys al mateix pas, han estat els que han omplert la plaça amb el tradicional ball rodat de les festes.

Més informació: |