Morella acull l’assemblea autonòmica de Creu Roja

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 14 de setembre de 2018 .
Etiquetes: ,

Creu Roja realitza anualment una assemblea dels membres del consell autonòmic, on es reuneixen els tres presidents de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, així com també, els coordinadors i secretaris d’aquesta organització.

Aquest any, la localitat de Morella ha segut el punt de reunió d’aquesta assemblea que s’ha realitzat a les sales gòtiques de l’ajuntament. La regidora de benestar social, Malú Blasco i el president local de Creu Roja Morella-Els Ports, Miguel Aguilar, van ser els encarregats de donar la benvinguda.

Una reunió que aquest any cobra especial importància, ja que l’any vinent es realitzen eleccions dins d’aquesta organització i la trobada serveix per anar encaminant noves línies d’acció així com projectes per dur a terme. «Poco a poco vamos creciendo, del 2017 al 2018 hemos aumentado un 20% el presupuesto y el mismo porcentaje en personas atendidas. Se nota una progresión a la alta», comenta Javier Gimeno, president autonòmic de Creu Roja Espanyola.

La institució compta a més de 20.000 voluntaris arreu de la Comunitat Valenciana que treballen de manera desinteressada amb l’ajuda de la societat civil per ajudar al voltant de 800.000 persones a l’any.

A més, l’associació compta amb Creu Roja Joventut. Tot i ser un col·lectiu escàs dins de l’organització, els joves voluntaris compten amb la seua pròpia institució. En aquesta assemblea, un dels principals temes que s’ha tractat ha estat el d’aquest col·lectiu i com augmentar els seus voluntaris. A la Comunitat Valenciana, només 1 de cada 8 voluntaris és jove. «Estamos preocupados por la poca cantidad de gente joven que se apunta, pero trabajamos para adaptar voluntariados al gusto de los más jóvenes y así llamar su atención para poder augmentar el número de voluntarios», apunta Javier Gimeno, president autonòmic de Creu Roja.

Una institució que té més de 140 anys arreu de la Comunitat Valenciana, i que compta amb diferents programes i actuacions d’ajuda per a tots aquells que ho necessiten.

Més informació: |