La Todolella inaugura el primer centre de Trail Running d’Espanya

comarquesnord.cat . La Todolella . dissabte, 29 de setembre de 2018 .

La Todolella s’ha convertit en localitat pionera a nivell nacional amb la inauguració del primer centre de Trail Running homologat per la Reial Federació Espanyola d’Atletisme. Aquest centre forma part d’un projecte a escala estatal que pretén articular una xarxa d’instal·lacions per a practicar curses de muntanya.

Aquest centre ha sigut inaugurat aquest dissabte després de dos anys de treball conjunt per part de la Federació, l’Ajuntament de la Todolella i altres entitats. Un centre que està pensat per a corredors de totes les categories, ja que compta amb rutes per a tots els nivells. Els camins es complementen amb les instal·lacions esportives de l’Hotel “El Guerrer”. «La idea es que sea una família entera la que pueda aprovecharse del centro. Mientras unos hacen deporte los otros pueden descansar en las instal·laciones o visitar otros pueblos cercanos y descubrir la riqueza patrimonial y natural que hay en la comarca dels Ports», comenta Raúl Chapado, president de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme. A part dels circuits de trail running, l’Hotel està equipat amb tot el necessari per al corredor, tant a nivell de gimnàs com d’elements de recuperació. «M’ha paregut molt complet, amb dutxes de contrast, spa, jacuzzi i a més, fora del centre, pel que fa a les rutes hi ha moltíssima varietat per a recórrer. També m’agrada el fet que et dona la possibilitat d’aïllar-se de la vida quotidiana i posar la ment a disposició de l’entrenament », apunta Laia Cañes, corredora professional.

Un dels punts forts i més innovadors d’aquest concepte és la creació d’itineraris permanents de trail running. Així, corredors que desitgen entrenar o simplement esportistes que vulguen fer-ho per plaer poden tindre aquestes rutes sempre disponibles. «La novetat és que el projecte utilitza recursos ja existents, com són els recorreguts i camins de muntanya i els hi afegeix unes instal·lacions on poder descansar», explica Alejandro Solís, QF turisme empresa que ha desenvolupat el projecte.

Aquest centre de la Todolella és el primer, però des de la Federació d’Atletisme es treballa per exportar aquest model a altres punts de la geografia espanyola amb l’objectiu de crear una xarxa al servei del corredor. Amb la inauguració d’aquest centre la Todolella es posiciona com a destí de referència per als amants de l’esport de muntanya.