La Colònia Forcallano-Catalana celebra la seua assemblea anual

comarquesnord.cat . Forcall . dissabte, 16 d'octubre de 2018 .

La colònia Forcallano-Catalana ha celebrat aquest dissabte la seua assemblea ordinària. En el conjunt d’actes, que han congregat unes 100 persones, hi ha hagut temps per a una solemne missa, activitats culturals i un dinar de germanor. Des de ja fa uns anys l’assemblea de la colònia es realitza al mateix poble de Forcall.

«La colònia Forcallano-Catalana en la seua assembla general fa balanç de les activitats fetes durant l’any, els projectes per al futur i així establir les bases per al següent. A més, en aquesta reunió s’ha canviat part de la junta, entre ells el president, que he passat a ser jo, que era vice-president», apunta Ismael Carbó, president de la Colònia Forcallano-Catalana. Actualment l’associació travessa un bon moment social. Són uns 500 socis els que formen part d’aquesta colònia que representa el vincle entre el poble de Forcall i aquells que viuen fora.

L’Associació va nàixer a Barcelona, creada entre els emigrants forcallans a la capital catalana. Tot i això, des del seu inici ha representat a tots els forcallans vivint fora del poble i elaora trimestralment la revista Bisgargis. L’objectiu d’aquesta és explicar el què passa a Forcall per a tots aquells que formen part de l’associació i en conseqüència, viuen fora del poble.

A més de la reunió institucional aquest dia va servir com a trobada entre antics veïns i amics de diversos racons del món. Així, abans de la reunió es va celebrar una solemne missa i posteriorment es va presentar el llibre “Aplec dels Ports: 40 anys d’història col·lectiva” a càrrec del Centre d’Estudis dels Ports i de l’associació Els Ports en Moviment. La jornada es va rematar amb una paella de germanor al Poliesportiu.