Els pobles reivindiquen a Madrid el seu paper en la gestió forestal

comarquesnord.cat . Madrid . 18 de desembre de 2018 .
Etiquetes:

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha participat avui en l’acte commemoratiu del 111 aniversari de l’Assemblea d’ajuntaments propietaris dels monts d’utilitat pública que s’ha celebrat a Madrid en representació de la ciutat. A més, aquesta jornada ha servit per a tractar i reivindicar el paper dels municipis en la gestió forestal i la necessitat d’aquestos en inversions i canvis normatius per a facilitar l’activitat i el desenvolupament econòmic. Rhamsés també ha aprofitat, juntament amb el President d’esMontañas i el de la Plataforma Forestal Valenciana, per a perfilar els diferents debats i activitats que acollirà Morella l’any 2019 com a capital de les zones de muntanya.

La jornada ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, la Directora General del Desenvolupament Rural i Política Forestal de MAPAMA, Isabel Bombal, la Comissionada per al repte Demogràfic, Isaura Leal, el President d’esMontañas, Francesc Boya, i un representant de la FEMP.

Rhamsés ha destacat “la necessitat de canvis normatius i inversions que necessitem, ja que les persones del món rural són la clau per a la sostenibilitat ambiental i han d’estar en el centre de totes les polítiques i iniciatives”. L’edil ha afegit que “no hi ha sostenibilitat ambiental sense sostenibilitat humana, per la qual cosa, hem de treballar per a revertir la situació de despoblament que patim en les zones rurals”. D’altra banda, ha explicat que “és molt important per a Morella ser la capital de les zones de muntanya 2019 per a treballar sobre tots els problemes que tenim i com solucionar-los”.

Més informació: