54 anys sense cap naixement a Herbeset

comarquesnord.cat . Herbesset . 20 de desembre de 2018 .
Etiquetes:

Herbeset podria passar perfectament com la típica figureta que es posa al pessebre per decorar. La seua orografia i distribució fa d’aquest menut poble un lloc més bonic encara a visitar durant l’hivern i el Nadal. I aquestes festes Herbeset és protagonista perquè Lidia i Josep estan omplint de vida el poble amb el naixement de la seua menudeta Ivet. Fa dos anys que hi viuen i, ara, també ho fa la seua filla de dos mesos.

La idea de canviar de vida va venir arran d’un projecte laboral a Vallibona i, des d’aquell moment, Josep i Lidia viuen a Herbeset en un entorn més natural i tranquil.

Josep i la seua família sempre han estat vinculats a la comarca dels Ports, en especial a Morella i Herbeset on van comprar una casa fa anys. D’una ciutat a una pedania. Aquest ha estat el gran canvi al qual s’han adaptat Lidia i Josep amb tots els seus avantatges i inconvenients.

Un dels aspectes diferents a la seua anterior rutina a la ciutat és la vida social. A Herbeset les relacions que tenen són entre persones de més variades edats.

Són vuit persones empadronades actualment a Herbeset. Una d’elles és la petita Ivet que, com no podia ser d’altra manera ja forma part dels habitants d’Herbeset censats, tal com han decidit els seus pares.

A banda de sumar un empadronament els veïns d’Herbeset estan molt contents i atents al que passa al voltant de Josep, Lidia i Ivet. Sempre amb l’objectiu d’ajudar i tirar una mà per al que necessite aquesta nova família.

Ivet és l’alegria, la vida i el futur d’Herbeset. Tant el seus pares i ella reben i senten tot el caliu que els veïns els donen dia rere dia amb la il·lusió per veure’ls feliços i amb ganes de quedar-se al poble.

370.000 persones naixen aproximadament cada dia al món. A Herbeset feia 54 anys que no en naixia cap i, ara, Ivet, Josep i Lidia han fet canviar les estadístiques registrades des del 1964 a la pedania.

Més informació: