La unió musical de Vilafranca celebra els nadals

comarquesnord.cat . Vilafranca . 22 de desembre de 2018 .
Etiquetes:

Com sol ser habitual per Nadal i en la vesprada del 23 de Desembre, la Unió Musical de Vilafranca oferia el tradicional ‘Concert de Nadal’, que en aquesta ocasió tenia lloc a la Sala d’Assajos de la Casa de la Música, lloc escollit per la formació per celebrar els seus concerts durant la construcció del nou Local de Festes. Gran quantitat de públic es donava cita per seguir aquesta actuació de la formació dirigida per Pau Monfort, que oferia un concert centrat especialment en ‘El Trencanous’, opus 71 i tercer ballet de Piotr Ilich Tchaikosky, composat entre els anys 1891 i 1892.

Abans de la seua estrena, Tchaikosky va seleccionar vuit peces de ballet per formar la Suite, ‘El Trencanous’, sent dirigida pel propi compositor rus a Sant Petersburg el 19 de març de 1892. La primera representació va tindre lloc el 18 de desembre de1892, també a Sant Petersburg i mig segle després, Walt Disney va utilitzar part de la música de ‘El Trencanous’ per a la seua pel·lícula ‘Fantasia’.

‘El Trencanous’ conta la història de Clarita, una xiqueta que en la vespra de Nadal rep el regal d’un trencanous de fusta que al llarg de la nit cobra vida i l’acompanya en aventures increïbles.

A més, a la part final del concert, la Unió Musical de Vilafranca interpretava diferents Nadales per felicitar al públic assistent en aquestos dies tant especials i dedicar també un Feliç Any 2019.

Un concert a la Casa de la Música a l’igual que ocorria el mes passat amb el Concert de Santa Cecília en el que el públic es va situar al passadís superior de la Sala d’Assajos i als diferents espais que es va habilitar amb cadires per seguir l’actuació de la Unió Musical de Vilafranca.

Més informació: