Les cavitats de Xiva, al descobert

comarquesnord.cat . Morella . 28 de desembre de 2018 .
Etiquetes:

Les sales gòtiques de l’Ajuntament de Morella han sigut l’escenari escollit per a la presentació del llibre de l’autor Jordi Sebastià al voltant de les cavitats i coves dels voltants de Xiva.

Aquesta és una obra de caràcter divulgatiu on es pot trobar un treball molt detallat al voltant de les 147 coves i cavitats que es poden trobar als voltants de Xiva.

Aquest escrit ha tingut un gran treball de camp previ per a visitar i explorar totes i cadascuna de les coves. Gràcies a això, en el llibre final apareix informació precisa al voltant de cada cavitat.

Per a tot aquest treball l’associació esportiva ESPEMO ha col·laborat en la recerca necessària per a portar a terme aquest projecte.

La informació que durant tants d’anys han replegat els membres d’Espemo s’ha sumat a la que ja tenia l’autor, ajudant així a crear un nou mitjà per a que tot aquest coneixement no es perga.

El projecte que ha donat com a resultat aquest llibre va nàixer com una publicació molt més general al voltant de Xiva, el seu entorn i la seua cultura, però a mesura que es completava el treball de recerca, la gran quantitat d’informació disponible pràcticament ha obligat a fer diverses obres.

Així, Jordi Sebastià ja està preparant un nou llibre al voltant de Xiva, que potser no és l’últim.

A les sales gòtiques de l’Ajuntament de Morella s’ha pogut assistir a aquesta proposta cultural durant aquests dies festius.

Més informació: