L’edifici de l’Ajuntament compleix 660 anys

comarquesnord.cat . Morella . 9 de gener de 2019 .
Etiquetes:

Aquest any 2019 es compleixen 660 anys de l’inici dels treballs de construcció de l’edifici de l’Ajuntament de Morella, que van acabar entre 1410 i 1414. Aquesta obra del gòtic civil ha sigut l’edifici de govern de la localitat durant tot aquest temps.

A causa d’un incendi que va patir la localitat pocs anys abans, es va escometre la construcció d’aquest edifici del Consell que perdura fins als nostres dies.

Durant tot aquest temps ha sigut aquest l’edifici de governació municipal. També ha albergat altres entitats com el tribunal de Lligalló, la llotja o les dependències del Justícia.

Aquest edifici ha viscut diverses restauracions i reformes al llarg de la seua extensa vida fins arribar a la darrera d’aquestes actuacions, realitzada l’any 1996.

Les dependències de l’antiga presó han estat restaurades recentment i s’espera que prompte estiguen a disposició del públic per a la seua visita. En les parets de la cel·la es poden veure gravats que es remunten fins a principis del segle XIX.

L’edifici de l’Ajuntament, conegut anteriorment com a la casa del Consell és un dels grans exponents del gòtic civil, l’època de referència de l’arquitectura morellana.

660 anys ha estat aquest edifici al servei dels morellans, adaptant-se als nous temps. La darrera actuació que ha patit l’ha preparat per a permetre el pas de persones amb discapacitat.

Més informació: