Morella pasta el panoli

comarquesnord.cat . Morella . 13 de gener de 2019 .
Etiquetes: ,

Aquest diumenge membres de la Confraria de Llauradors de Morella s’han reunit i han dedicat el dia a pastar el panoli de la festa de Sant Antoni de la localitat que tindrà lloc aquest cap de setmana.

Aquesta és una tasca que ocupa tot el dia. Primer es procedeix a crear la massa, que es pesada i treballada per assegurar que hi ha la quantitat adequada i en l’estat correcte. Posteriorment es dóna forma a les diferents peces: Ferradures, coquetes i rotllets. S’omplin amb confitura i es couen. El darrer pas d’aquest procediment és ensucrar les diferents peces quan encara estan ben calentes per tal d’assegurar que el sucre es manté en la peça. Un grapat de persones han col·laborat en aquesta elaboració, cadascú amb diferents funcions específiques.

Aquest panoli serà el que s’oferirà als participants en els diferents actes de la festa de Sant Antoni, que per segon any consecutiu no seran tots els que normalment es fan. L’absència de majorals ha fet que siga la Confraria de Llauradors, un altre cop, la que organitzarà la festa. A causa d’aquest fet, no podran fer-se activitats com l’entrada de la brosta o les grupes.

La festa de Sant Antoni és cada cop més coneguda fora de les nostres comarques i cada any atrau més visitants.

Més informació: |